2 Tips voor het opbergen van speelgoed

2 Tips voor het opbergen van speelgoed

Als ouder heb je natuurlijk al een hoop werk aan je kinderen laat staan dat je ook  nog al hun speelgoed elke keer op moet ruimen. Meestal worden kinderen heel erg verwend met allemaal speelgoed echter wordt het dan wel een rommeltje in huis. Dus hoe kan je het speelgoed het beste verbergen? 

Opbergruimtes

Één van de makkelijkste oplossingen is gewoon meer opbergruimte creëren. Echter werkt dit niet altijd aangezien de kinderen meestal steeds meer speelgoed krijgen/kopen en hierdoor ook die andere opbergruimtes vol raken. De extra opbergruimtes zijn dus vooral tijdelijke oplossingen voor het verbergen van speelgoed. Daarnaast zien opbergruimtes er mooi en strak uit dit zorgt er weer voor dat de kamer waar het speelgoed zich bevindt een bepaald design krijgt. Ook zijn de opbergruimtes handig voor je kinderen aangezien je in deze ruimtes mooi je speelgoed op kan bergen en sorteren. Met name het laatste is erg interessant voor je kinderen omdat ze dan niet meer alles hoeven te zoeken maar dan weten ze dat er in een bepaalde bak bijvoorbeeld lego zit. Maar met het groter speelgoed gaat het wat lastiger zoals een wobbel plank of een wobbel pro. Hiervoor zou je dan een ander plekje moeten kiezen omdat deze planken aan de grote kant zijn om in een opbergkastje te doen. 

Je kind laten opruimen

Zoals hierboven al werd gezegd zijn extra opbergruimtes vooral tijdelijke oplossingen, het oogt mooi en is erg handig. Maar wil je echt van dit probleem af komen dan is er eigenlijk maar 1 oplossing en dat is minder speelgoed. Daarnaast laat je je kind gewoon hun eigen speelgoed opruimen, dit doen ze normaal zeker niet vaak maar hier zijn een aantal tips voor. De eerste tip is om je kinderen een keuze te geven in wat ze gaan opruimen en niet of ze gaan opruimen. Zeg bijvoorbeeld wat ga je als eerste opruimen je kapla of lego? Hierdoor zullen je kinderen snel moeten gaan nadenken en dan wordt het lastig. Ten slotte is het verstandig om hier een dagelijks of wekelijks ritueel van te maken zodat er structuur in komt. Hierdoor weten de kinderen dat het weer opruimtijd is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *