Zo ontwerp je een moderne tuin

Zo ontwerp je een moderne tuin

Je tuin is voor vele een ware praalstukje van het huis. En dat is niet zo gek want met een mooie tuin ziet heel jouw huis er mooier uit! Vaak wordt er dan ook gekozen voor een moderne tuin. Je kan er voor zorgen dat jouw tuin een strakke look heeft door juiste beplanting en bestrating toe te passen. Zo heb je een onderhoudsvriendelijke en moderne tuin gecreëerd, waar je echt trots op kunt zijn.

Hiermee kan je beginnen

De juiste beplanting en bestrating aanleggen klinkt makkelijk, maar waar moet je beginnen? Er zijn veel opties om dit te doen en het is soms lastig te bepalen wat er het beste bij jouw tuin past. De gouden regel is dan ook: “Maak het vooral persoonlijk”. Je wilt je namelijk thuis voelen en dat doe je het beste met je een tuin naar eigen smaak.

Om toch een idee te geven hoe een moderne tuin er uit ziet is een van de volgende opties een goed idee om je tuin een moderne look te geven. Je creëert namelijk een strakke tuin door een mooi terras te hebben, omgeven door een gazon of kunstgras. Denk ook aan houten vlonders of stijlvolle tegels. Een leuke en originele manier is om een waterelement te plaatsen, dit kan je combineren met stijlvolle tuinverlichtingen waardoor jouw tuin er echt goed bij staat!

Gras, kunstgras of grind?

Het mooiste effect krijg je misschien wel met een echt grasveld in je tuin, maar dit heb je niet zomaar. Om het gazon een mooi effect te geven moet je het gras maaien, sproeien, bemesten en beluchten. Dit heb je niet zomaar gedaan en dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor kunstgras of grind.

Deze twee opties zijn een stuk onderhoudsvriendelijker en kosten dan ook een stuk minder tijd om te onderhouden. Als jij niet zo’n tuinier bent is dit misschien wel een slimmere optie, en zal je een hoop tijd en frustratie besparen. Als je toch wat natuurlijke elementen in je tuin hebt kan je er voor kiezen om een vijver te plaatsen. Dit heeft een kalmerende werking en brengt wat meer sfeer en karakter aan de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *