Autotransporters

Autotransporters

Moet je vaak je auto vervoeren doordat je een crossauto hebt, dan is de autotransporter de perfecte oplossing voor jou! Autotransporters zijn gemaakt voor het vervoeren van auto’s of andere kleine voertuigen. De autotransporters zijn er in verschillende maten en gewicht klassen. Zo heb je genoeg keuze en is er altijd wel een autotransporter met de juiste afmetingen voor je auto.

Autotransporters huren

Er zijn genoeg mensen met bijvoorbeeld een crossauto, die om de zoveel tijd met de crossmotor gaan rijden. Voor deze mensen is het erg handig om een autotransporter in bezit te hebben, omdat ze deze regelmatig gebruiken. Voor mensen die eenmalig hun auto willen verplaatsen naar een andere locatie is het handig om een autotransporter te huren. Zo hoef je nier direct een hele grote aankoop te doen. Door te huren zit je ook na de tijd niet meer vast aan de autotransporters. Bij veel aanhangerbedrijven heb je de mogelijkheid om autotransporters te huren. Met deze autotransporters kun je dus ook andere voertuigen vervoeren. Denk hierbij aan machines, quads en tuinmachines. Ook is het erg belangrijk om te weten dat wanneer het gewicht van de aanhanger en het vervoerde voertuig samen boven de 3500kg komt een BE-rijbewijs nodig hebt.

Kantelbare laadvloer voor autotransporters

De autotransporters kunnen ook gekocht worden met een kantelbare laadvloer, dit kan handig zijn wanneer je een voertuig op de aanhanger moet rijden. Autotransporters met een kantelbare vloer hebben een chassis die uit twee delen bestaat. Het kantelen wordt gedaan door een hydrauliek, hierdoor hoef je zelf geen inspanning te leveren.

Wat is de beste laadvloerhoogte?

Je kunt kiezen uit drie verschillende laadvloerhoogtes. Zo heb je voor de autotransporters de hoogtes 56, 63 en 72 centimeter hoog. De meeste verkochte autotransporters heeft een laadvloerhoogte van 63 centimeter. Ook kun je kiezen of je de wielen onder of naast de laadvloer wilt. Het heeft geen gevolgen voor de laadvloerhoogte als je de banden onder de laadvloer hebt. Wanneer je ervoor kiest om de wielen naast de laadvloer te zetten heb je een betere wegligging doordat het zwaartepunt lager ligt.

Hoeveel gewicht kan je vervoeren met autotransporters?

Meestal zie je op aanhangersites meerdere gewichten staan per autotransporter. Dit zijn het nettogewicht, het brutogewicht en het eigen gewicht. Maar welk gewicht is nou welke? Het brutogewicht is het maximale gewicht wat de aanhanger mag wegen. Dit is dus het eigengewicht en het gewicht van de lading bij elkaar. Het nettogewicht is hoeveel de lading mag wegen. Dit zou je uit kunnen rekenen door het brutogewicht min het gewicht van de aanhanger zelf. Ook moet je zoals al eerder gezegd goed opletten op dat het brutogewicht niet hoger is dan 3500kg, omdat je dan een BE-rijbewijs nodig hebt.

Nog meer weten over autotransporters?

Heb je nog vragen over het kopen of huren van autotransporters? Dat kan je gerust contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl. Ook voor vragen over andere aanhangers of losse onderdelen van aanhangers kun je contact opnemen. Ze zullen je heel graag helpen aan het vinden van de beste autotransporters.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.