Zonwering met zuignap: aan de binnen- of buitenzijde van het raam?

Zonwering met zuignap: aan de binnen- of buitenzijde van het raam?

De zon laat zich steeds vaker wel dan niet zien en dat betekent dat de verwarming steeds minder vaak aan hoeft, want de zonnestralen zorgen voor natuurlijke verwarming in huis. Hoewel we daar nu nog heel blij mee zijn aangezien de energierekening weer daalt, denken we daar waarschijnlijk over een paar maanden heel anders over zodra het binnenshuis standje sauna is. Het is daarom slim om nu alvast na te denken over geschikte zonwering, zodat je de warmte voor bent. Ben je op zoek naar een duurzame en betaalbare oplossing? Lees dan vooral verder, want in dit blog bespreken we een nieuwkomer: zonwering met zuignappen, zonwering die zowel aan de binnen- als buitenkant van het raam bevestigd kan worden door middel van – je raadt het al – zuignappen. Wanneer plaats je het doek beter aan de buitenkant en wanneer is de binnenkant beter? Dat leggen we uit in dit blog.

Screens aan de binnenkant van het raam

Als je de mogelijkheid hebt, probeer de screens dan altijd aan de buitenkant van het raam te plaatsen. Lukt dat niet, bijvoorbeeld bij een dakraam, dan is plaatsing aan de binnenzijde een goed alternatief. Ook dan wordt er gelukkig nog voldoende warmte tegengehouden om de temperatuur binnen aangenaam te houden. Let er wel op om bij plaatsing aan de binnenkant voor een lichte kleur doek te kiezen, zoals wit of lichtgrijs. Een lichte kleur weerkaatst namelijk het licht waardoor de warmte niet verder komt dan het doek. Een donkere kleur trekt juist warmte aan, wat de temperatuur in de ruimte niet ten goede komt.

Plaatsing aan de buitenkant van het raam

Zoals eerder genoemd heeft zonwering aan de buitenkant van het raam de voorkeur. Zorg hier bij voorkeur voor een donkere kleur doek, zoals antraciet of zwart, zodat de warmte geabsorbeerd wordt. Door een donker doek aan de buitenkant van het raam te plaatsen, trekt alle warmte naar het doek en blijft het dus koeler in huis. In veel gevallen kan dat tot wel 8 graden schelen. Geloof ons: tijdens de warme zomerdagen ben je hoe dan ook heel blij met deze aankoop.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.