Zo maak je een tuinontwerp

Zo maak je een tuinontwerp

Je kunt natuurlijk iemand inhuren voor het maken van een fantastisch tuinontwerp, maar je kunt dit ook prima zelf doen. Met de juiste tools en de juiste stappen kom je al een heel eind! Een beetje spieken bij de professionals en je hebt straks een mooi tuinontwerp in handen wat perfect bij jou en je gezin past.

Meten, meten, meten en invoeren

De eerste stap is om de dimensies van je tuin goed op te meten. Meten is weten. Doe dit het liefst met twee personen zodat je alles goed kunt opmeten. Schrijf de metingen meteen even op zodat je ze niet verkeerd kan onthouden. Daarna kies je een leuk programma of een app uit. Je kunt namelijk je tuin ontwerpen online via verschillende programma’s. Lees hier meer over op Woonlovers. Na het uitlezen van deze blog natuurlijk ?.

Tuinwensen

Wanneer je je tuin virtueel hebt nagemaakt kun je er van alles in gaan gooien en rondschuiven. Maar een belangrijke stap is om eerst goed na te denken over je eigen tuinwensen en als je niet alleen woont, te inventariseren wat de tuinwensen van je gezinsleden zijn. Laat iedereen een lijstje maken met hun tuinwensen op volgorde van belangrijkheid en bespreek dit met elkaar. Hierna ben je klaar om verschillende selecties aan tuinwensen uit te proberen in je virtuele tuin.

Spieken bij de professionals

Beter goed gejat dan slecht bedacht is zeker waar voor het maken van een tuinontwerp. Als je dit nog nooit hebt gedaan en nog nooit hebt gekeken naar tuin ontwerpen kan het een uitdaging zijn om er zomaar een te bedenken. Zoek daarom eens online naar voorbeeld tuinen. VT wonen blogt hier erg veel over en geeft kant en klare ontwerpen waar je inspiratie uit kunt halen.
Ook een bezoekje aan een aantal tuincentra is een goed idee. Kijk naar de materialen die binnen je budget liggen en laat je hierdoor inspireren.

Basisvromen, vlakkenplannen en beplanting

Er zijn nog veel meer designelementen waar je naar kunt kijken bij het ontwerpen van een tuin. Een van deze dingen zijn de basisvormen. Als je inspiratie op gaat doen bij VT wonen kom je deze zeker nog eens tegen. Door een van deze vormen te gebruiken zal je tuin zeker gaan aanvoelen als een designtuin. Een vlekkenplan geeft met vlekken aan waar je alle ‘’basis ingrediënten’’ van de tuin wil laten: Het terras, het gazon en de plantenborders. Het lastigste is misschien wel het beplantingsplan. Dit is weer een heel vak apart waar weer een hele nieuwe blog over geschreven zou kunnen worden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.