Zo kies je tussen stijlvolle en praktische verduistering!

Zo kies je tussen stijlvolle en praktische verduistering!

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten verduisteringen, die kunnen fungeren als aanvulling op jouw inrichting. Je hebt echter wel te maken met de afweging tussen praktische verduistering en stijlvolle verduistering. Dit verschilt natuurlijk ook gewoon per smaak. In deze blog bespreken we drie soorten verduisteringen, die gangbaar zijn in de Nederlandse inrichting. Zo bespreken we de voor- en nadelen van gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën. Lees dus gauw verder en kom erachter welke variant het beste bij jou past!

Gordijnen

Met gordijnen kies je voor de sierlijkste variant onder de verduisteringen. Daarnaast kies je voor de meest traditionele optie onder de verduisteringen. Gordijnen worden namelijk al eeuwen lang toegepast in onze huizen. Nog steeds zijn gordijnen de beste optie voor veel mensen, maar ze lijken in sommige gevallen ingehaald te zijn door andere varianten. Zo is het, vergeleken met andere opties, toch lastig om voor volledige verduistering te zorgen met gordijnen. Daarnaast kun je niet echt nauwkeurig de lichtinval bepalen ermee. Aan de andere kant heb je waarschijnlijk het grootste aanbod aan verschillende gordijnen in vergelijking met andere verduisteringstools. Gordijnen zijn tenslotte verkrijgbaar in talloze kleuren en prints. In dat geval hangt het echt af van jouw smaak, wanneer je moet kiezen tussen gordijnen en bijvoorbeeld rolgordijnen en jaloezieën.

Rolgordijnen

Met rolgordijnen kies je waarschijnlijk voor de saaiste optie. Aan de andere kant is het de meest compacte optie. Rolgordijnen nemen namelijk slechts een laagje ruimte, tegen een raam, in beslag. Daarnaast sluit je een rolgordijn gemakkelijk in één beweging. Toch stralen ze niet echt sfeer uit en valt er niet echt iets sfeervols van te maken. Meestal zie je rolgordijnen ook enkel in zakelijke kleuren, zoals zwart en grijs. Daarom worden rolgordijnen ook vaak gebruikt in kantoorruimtes, enkel vanwege de efficiënte functie. Zo kan je er namelijk nauwkeuriger mee verduisteren, dan met een gordijn.

Jaloezieën

Een prima middenweg tussen gordijnen en rolgordijnen is de keuze voor een jaloezie. Jaloezieën zijn namelijk stijlvol en functioneel. Ten eerste kan je er heel nauwkeurig de hoeveelheid en richting van de lichtinval mee bepalen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout en aluminium. Zo kan je ze toepassen in verschillende inrichtingen. Deze verschillende stijlen jaloezieën vind je zo ook bijvoorbeeld bij Raamdecoratiedeal. Hier vind je verschillende formaten en materialen, waardoor je ze kan toepassen op verschillende soorten ramen. Dit is ideaal voor wanneer je opzoek bent naar functionele verduistering.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.