Zo geef je kunst een mooi plekje in huis of tuin

Zo geef je kunst een mooi plekje in huis of tuin

Het mooie van kunst is dat het zo ontzettend veelzijdig is. Kunst kent vele vormen. Van schilderijen tot sculpturen. The sky is the limit. Bovendien is kunst ook nog eens heel persoonlijk. Hierdoor kan jij kunstwerken gebruiken om je woning meer bezieling te geven. Op basis van wat men kiest kan heel veel van zijn persoonlijkheid worden getoond. Maar hoe geef je een prachtig kunstwerk een mooi plekje in jouw huis of tuin? Hoe zorg je ervoor dat het object spreekt binnen het interieur?

Heb jij een aantal prachtige kunstwerken op het oog of wellicht zelfs al in huis? Maar vind je het nog steeds moeilijk om deze een mooi plekje in huis of tuin te geven? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Wij hebben een aantal leuke en nuttige tips voor je op een rijtje gezet.

Let op het kleurgebruik binnen het interieur

De meeste mensen kopen een kunstwerk omdat ze het mooi vinden. Dat is dan ook een verstandige keuze, want het leven is veel te kort om dingen te kiezen omdat ze simpelweg in de uitverkoop zijn of door een ander mooi worden gevonden. Toch is het ook belangrijk om met nog een aantal aandachtspunten rekening te houden alvorens je de knoop doorhakt. Past het kleurgebruik van het kunstvoorwerp bijvoorbeeld wel bij jouw interieur? Je wil namelijk dat de kleuren spreken en het object opvalt. Als je een donkere schilderij tegen een donkere muur hangt, zal deze natuurlijk veel minder opvallen dan wanneer hij tegen een lichtere achtergrond wordt geplaatst.

Koop je kunst en wil je deze ter afscheid collega geven? Houd er dan ook rekening mee dat het kleurgebruik wel bij de persoon in kwestie moet passen. Het is heel verleidelijk om iets te kopen wat jij mooi vindt. Doe dit echter niet! Kunst is veel te persoonlijk. Houd daarom rekening met zijn of haar voorkeuren en baseer daar je uiteindelijke keuze op.

Plaats meerdere kunstwerken bij elkaar

Het is anno 2020 helemaal hot om meerdere kunstwerken bij elkaar te hangen. Waar we voorheen liever voor een gigantisch schilderij kozen, zien we nu groepjes van schilderijen bij elkaar hangen. Alleen maar leuk, want zo beschik je over nog meer mogelijkheden om jouw interieur met kunst te verwerken. Bovendien geeft het een speelse touch aan je woning.

Natuurlijk zijn niet alleen schilderijen met elkaar te combineren. Ook een bronzen beeld bij Artihove kan eenvoudig bij verschillende andere kunstobjecten geplaatst worden. Speel een beetje met verschillende locaties en ontdek wanneer de ‘klik’ valt. Zo heb je nog meer plezier van jouw kunstwerken.

Subtiel of opvallend?

Sommige mensen vinden het niets als kunst te overheersend is. Zeker niet wanneer hun partner er eigenlijk weinig mee heeft. In dat geval kun je er voor kiezen om de kunstwerken iets minder opvallend in de ruimte te plaatsen. Maak bijvoorbeeld een speciaal ‘kunsthoekje’. Hier kun je de prachtigste objecten uitstallen. Zonder dat deze te prominent aanwezig zijn in de ruimte. Je kunt er ook voor kiezen om kleine items op het dressoir te zetten of in het tv-meubel. Zo zijn ze wel zichtbaar, maar minder aanwezig.

Wil je het liever iets opvallender? Kies dan voor grote werken en geef deze een prominente plek in de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij boven de bank of prachtige sculpturen in de hoeken van de kamer. Verlicht deze met wat prachtige accentverlichting en ze stelen de spotlight!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *