Zelf een tuinhuisje bouwen, zo moet het!

Zelf een tuinhuisje bouwen, zo moet het!

Iedereen die in het bezit van een mooie tuin is, droomt ervan een tuinhuisje te hebben. Of het nou voor je tuinspullen is of voor een extra gastenkamer, het maakt niet uit. Het is de opvatting dat het bouwen van een tuinhuisje moeilijk is. Dit moet helemaal niet het geval zijn. Wij hebben een eenvoudig stappenplan opgezet, zodat ook jij je tuinhuis kunt bouwen.

Fundering

De fundering is belangrijk voor een goed tuinhuisje. Met een slechte fundering, zal het tuinhuisje niet lang overleven. Zorg er dus voor dat je het goed doet. Op het internet kun je veel goede tutorials vinden. Hier leggen ze precies uit waar je op moet letten en wat fout kan gaan.

Frame

Het frame is de basis van het huisje. Deze frame maak je van hout, zodat je het dak en de wanden gemakkelijk vast kunt schroeven. In deze fase moet je ook al weten waar je de deur graag wilt plaatsen. Voor de muren en het dak zelf kun je verschillende materialen gebruiken. Denk hier bijvoorbeeld aan damwand muren of damwand dakplaten.

Ramen

Ben je van plan om ramen te hebben? Dan moet je dit ook in de frame fase weten. Kozijnen maken is geen gemakkelijke taak. Zelfs met tutorials kan het gemakkelijk misgaan. Je kunt het uitbesteden of veel oefenen totdat het goed is.

Deur

Als laatste stap zul je alleen nog de deur moeten plaatsen. Deuren kun je natuurlijk kant en klaar in een shop halen en moet je niet helemaal zelf maken. Je moet wel kijken dat de deur die je koopt de juiste grootte heeft. Als je bang bent om een fout te maken, kun je ook dit door een professional laten maken. Na deze stap is je huis helemaal klaar om gebruikt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *