Welke voordelen brengt traprenovatie met zich mee?

Welke voordelen brengt traprenovatie met zich mee?

Wanneer er vroeger een trap schade had opgelopen, bijvoorbeeld door de tand des tijds, werd er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om deze meteen in haar totaliteit te vervangen. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. In heel wat verschillende gevallen is het dan ook zo dat het uitvoeren van een traprenovatie een prima oplossing kan betekenen. Heeft u ook een trap in uw huis staan welke er eigenlijk helemaal niet goed meer uitziet? Wilt u daar nu graag concreet wat aan doen? Kunt u echter nog geen keuze maken tussen het voorzien van een compleet nieuwe trap en het uitvoeren van traprenovatie? In dat geval kunnen de voordelen van traprenovatie die op deze pagina zijn terug te vinden u mogelijks overtuigen.

 

  • 1.) Traprenovatie is aanzienlijk voordeliger dan een nieuwe trap 

 

In het merendeel van de gevallen geven mensen voornamelijk de voorkeur aan traprenovatie omdat dit financieel gewoon veel interessanter is dan een volledig nieuwe trap laten plaatsen. Bovendien is het zo dat het eindresultaat in de praktijk eigenlijk doorgaans hetzelfde is. U dient er alleen wel bij stil te blijven staan dat het traprenovatie lang niet in alle situaties tot de mogelijkheden behoort, integendeel. Zo dient er bijvoorbeeld altijd te worden gecontroleerd wat de staat is van de achterliggende constructie van de trap. Is deze nog in een voldoende goede staat? In dat geval is traprenovatie uitvoeren geen probleem. Moet er worden vastgesteld dat de constructie van de trap te zwaar is beschadigd? In dat geval zal traprenovatie jammer genoeg meer dan waarschijnlijk niet de perfecte oplossing vormen.

 

  • 2.) U kunt rekenen op veel minder overlast

 

Het laten vervangen van een trap brengt in de praktijk altijd een behoorlijke hoeveelheid overlast met zich mee. Het spreekt voor zich dat niemand het fijn vindt om in een huis te leven waarin er aanzienlijke verbouwingen gebeuren. Ook wat dit betreft is de keuze voor traprenovatie voor veel mensen al snel gemaakt. Daar waar u bij het laten plaatsen van een compleet nieuwe trap soms rekening dient te houden met werkzaamheden die tot wel een week in beslag kunnen nemen geldt dat zeker niet voor traprenovatie. Sterker nog, in heel vele gevallen is het zo dat traprenovatie binnen slechts één dag kan worden uitgevoerd. Zo kunt u rekenen op een nagenoeg volledig nieuwe trap zonder dat u daarvoor geconfronteerd bent met heel wat overlast. Ook dit is zeker een interessant voordeel van traprenovatie. 

 

  • 3.) De trap blijft in principe nagenoeg continue bruikbaar

 

Gaat u een volledig nieuwe trap in uw huis plaatsen? In dat geval betekent dat in de praktijk dat u voor een bepaalde periode geen trap ter beschikking zult hebben. Daarmee worden de verdiepingen van uw woning plots onbereikbaar terrein. Het spreekt voor zich dat dit ongelofelijk vervelend is. Wilt u dit graag kunnen voorkomen? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat traprenovatie op dit vlak een uitstekende oplossing kan betekenen. Doorgaans slaagt men er namelijk in om telkens om de trede te werken. Dit betekent dat u eigenlijk continue gebruik kunt blijven maken van de bovenste verdiepingen. 

Floorplaza werkt met duurzame hoogkwalitatieve materialen en geeft een langdurige meerjarige garantie op traprenovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *