Welke keukenindeling past bij jou?

Welke keukenindeling past bij jou?

De keuken is één van de belangrijkste kamers om goed in te kijken bij het overwegen van keukenontwerp en renovaties, omdat er zoveel te overwegen valt! Een keuken is meer dan alleen waar je kookt en al je eten en apparaten bewaart. Eet de familie ook in de keuken en zo ja, hoe wil je dat ze van de ruimte genieten? Zeker heel belangrijk, want je komt toch wel vaak in deze ruimte. It better be good.

Dus wat voor indeling zou dan bij jou passen?

U-vormige keuken is helemaal jouw ding

Als je een enorme keuken hebt en behoefte hebt aan ruimte, opslag en een plek om te eten, is de U-vorm perfect, omdat het aanrechten en genoeg ‘werkruimte’ op drie muren biedt en er nog steeds de mogelijkheid is om een eiland in het midden toe te voegen. In wezen kan de U-vormige keuken het beste van twee werelden bieden. Je hebt alle ruimte die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je de keuken optimaal kunt gebruiken – misschien door de kook- en bereidingsruimtes te scheiden en jezelf voldoende opslagruimte te geven, maar de ruimte in het midden is van jou om mee te spelen. Dit is ideaal voor jou, want jij wil niet te veel tijd in de keuken doorbrengen om maaltijden te bereiden en te bakken, maar het ook ziet als een gemeenschappelijke familiekamer waar iedereen samen kan komen.

De L-vormige keuken lijkt mij wel wat

Het verschil tussen de L-vormige keukenopstelling en de U-vormige opmaak is te zien in de vorm van de letter – met de L-vorm verlies je een muur van toonbanken en opslag. Dit is geweldig voor alleenstaanden met kleine, aparte keukens, omdat het de beschikbare ruimte optimaal benut en toch de hoekruimte maximaliseert. Deze doodlopende aanpak is geweldig voor diegenen die in privacy willen koken, maar als je niet wilt dat het gezin buitengesloten wordt en het leuk vindt dat kinderen ronddwalen om het avondeten te bekijken, is de volgende optie misschien iets voor jou.

Wist je dat je ook je eigen ingeving kan delen met een keukenontwerper? Bekijk verschillende keukens op maat of die je op maat kan laten maken en misschien vind je wel een iets waar je helemaal blij van wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *