Weer spic & span die dakpan

Weer spic & span die dakpan

Is jouw pannendak verkleurd en dof? Of is er mos en ander vuil op gegroeid en wil je dat graag weg hebben? Laat je pannendak dan eens een keertje reinigen.

Waarom zou je je pannendak reinigen?

Het reinigen van je pannendak heeft aan aantal voordelen. Allereerst natuurlijk het uiterlijk van je dak, en daarmee de uitstraling van je huis. Door de dakpannen grondig te reinigen Wordt vuil en mos-groei namelijk van je dak verwijderd. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat je dak weer helder is alsof het gloednieuw is. Met een dak reiniging komen de ware kleuren van je dakpannen weer naar boven. Soms zal je dak misschien zo lang viezig zijn geweest dat je niet eens wist welke kleur je dak had, tot deze is schoongemaakt. Naast het uiterlijk zijn er echter natuurlijk meer voordelen aan het reinigen van je dak. Het vuil dat er op je dak komt tast de kwaliteit van je dakpannen namelijk ook langzaam aan. Door het dak een grondige beurt te geven stop je dit proces en is je dak langer beschermd tegen de schade van vuil en mos. Dit zorgt er dus voor dat je dak langer mee gaat, want ook het dak verslijt op den duur en moet ooit worden vervangen.

Hoe reinig je dakpannen?

Het reinigen van dakpannen kan je zelf doen met een hogedrukreiniger. Let er wel op dat de dakpannen goed vast zitten, voor je er per ongeluk één, of zelfs een hele groep, naar beneden blaast. Het reinigen van je dak met een hogedrukspuit is echter maar een oppervlakkige behandeling. Het is minder effectief dan de andere methode. Je kunt namelijk ook de dakpannen van het dak halen en van onder tot boven flink boenen. Zo verwijder je alle mos-, schimmel- en vuilvorming en kan je dak er nog langer tegenaan. Omdat het verwijderen en plaatsen van dakpannen een lastig karweitje kan zijn, op een flinke hoogte, kiezen veel mensen er echter voor dit door een dakdekker te laten doen.

Kan ik nog meer doen?

Om je dak nog schoner te krijgen en te houden zijn er natuurlijk nog meer dingen die je kunt doen. Na het reinigen van je dak kan je de dakpannen bijvoorbeeld laten coaten of impregneren. Bij deze twee methodes wordt er een beschermende laag op het dak gespoten die het dak moet beschermen tegen vuil, mos-groei en de Nederlandse weersomstandigheden. Zo blijft je dak langer netjes en gaat hij nog langer mee ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *