Wat zijn de voordelen van infrarood voor ons lichaam?

Wat zijn de voordelen van infrarood voor ons lichaam?

Iedereen kent wel het warme gevoel wanneer tijdens een zomerse dag de zonnestralen op onze huid terecht komen, dat zelfde concept wordt gecreëerd in een infrarood sauna. De infrarood sauna wordt steeds populairder en steeds meer mensen geven daar de voorkeur aan in plaats van de klassieke stoomsauna’s.

Wat is een infrarood sauna precies?

Bij een infrarood sauna wordt je lichaam door infraroodstralen opgewarmd, een groot verschil met een stoom sauna waar juist de lucht wordt opgewarmd. Door de hoge temperatuur die in een stoomsauna ontstaat ga je erg van zweten, als je te lang in zo’n sauna blijft zitten loop je zelfs het gevaar dat je uitdroogt. In een infrarood sauna wordt de lucht zelf niet opgewarmd maar hier gaat het specifiek om het lichaam, de temperatuur licht dus een heel stuk lager waardoor je niet dat benauwde gevoel krijgt. De infraroodstralen komen redelijk diep in het lichaam waardoor zowel de huid als de spieren en gewrichten goed kunnen opwarmen, dit maakt het zo effectief.

De voordelen van een infrarood sauna

Een infraroodsauna heeft ook meerdere voordelen voor het menselijk lichaam, dit en omdat het minder benauwd is dan een stoomsauna zijn de redenen dat ze zo populair aan het worden zijn. De voordelen van een infrarood sauna zijn onder andere de volgende:

  • Het helpt tegen pijnlijke gewrichten. De infraroodstralen zorgen ervoor dat de bloeddoorstroming van het lichaam verbeterd waardoor gewrichts- en spierpijn zal verminderen. Ook de warmte zelf heeft een positief effect op dergelijke pijntjes, een infrarood sauna is dus ideaal voor na een zware training aangezien je lichaam zowel geestelijk als fysiek tot rust komt. Het is ook al bewezen dat het klachten kan verminderen van mensen met reuma, fybromyalgie en de ziekte van Bechterew.
  • Het draagt bij aan een gezonde huid. Doordat de infraroodstralen snel in je huid doordringen kan je huid zich goed zuiveren, de afvalstoffen worden op een effectieve manier uit je lichaam afgevoerd. Door de opwarming van het lichaam en het gezweet is het ook een redelijk effectieve manier om wat extra calorieën te verbranden.
  • Heel ontspannend: Het is fijn om na een harde of stressvolle dag werken even helemaal te ontspannen in een infrarood sauna. Het is dus ook een goed middel om een burn-out te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *