Wat te doen bij algen in kunstgras

Wat te doen bij algen in kunstgras

Als je kunstgras hebt, bestaat de kans dat je last gaan krijgen van algen. Dat is erg vervelend. Gelukkig kun je overlast van algen voorkomen. En daarmee voorkom je dat algen je kunstgras aantasten. Wat je moet doen? Regelmatig onderhoud aan het kunstgras kan voorkomen dat er algenvorming optreedt aan je kunstgras.

Soorten algen
Niet iedere alg is het zelfde. Er zijn verschillende soorten. Maar ze hebben wel een belangrijk gemeengoed: algen vermeerderen zich enorm snel. Algen splitsen zich op en kunnen daardoor het kunstgras aantasten.

Problemen door algen

Door algen kunnen diverse problemen aan het kunstgras optreden, de meestvoorkomende problemen hebben wij hier op een rijtje gezet:

  • Het kunstgras wordt slijmerig
  • Het kunstgras wordt aangetast qua fysieke staat
  • Doordat het kunstgras slijmerig is, bestaat de kans op op blessures (als er op kunstgras gesport wordt uiteraard

Algen bestrijden

Algen kunnen optreden in het kunstgras ook in uw tuin, maar ook aan sportvelden zoals een kunstgras voetbal- of hockeyveld. Zoals aangegeven kunnen er blessures optreden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom moet je algen tijdig bestrijden? Hoe je dat doet? Door het kunstgras te laten onderhouden door een specialist.

Kunstgras onderhouden

Het onderhouden van (grote) kunstgrasvelden, zoals een sportveld, is een zeer specialistische klus. Hiervoor zijn machines nodig. Deze machines zorgen voor het onderhoud aan het kunstgras. Daarmee wordt de mat weer in top conditie gebracht zodat er weer veilig gesport kan worden.

Nogmaals: als je geen last van algen wilt krijgen op je kunstgras is tijdig onderhoud echt van belang. We zien het helaas nog te vaak mis gaan. Er wordt te laat onderhoud gepleegd wat negatieve gevolgen heeft voor het kunstgras. Schade aan kunstgras wil je niet hebben, want het aanleggen of revitaliseren van een mat kost flink wat geld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *