Wat je moet weten over het gebruik van steigerhout

Wat je moet weten over het gebruik van steigerhout

Steigerhout is tegenwoordig helemaal hip en trendy. Dit type hout oogt heel robuust en kan tegen een stootje. Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken en er allerlei meubels van maken. Mensen in Nederland besteden vandaag de dag steeds meer aandacht aan hun buitenruimtes in de tuin en willen unieke plekken creëren. Veelal wordt er daarom steigerhout gebruikt. Hoe kun je steigerhout precies behandelen en waarom is het zo goed om er meubels van te maken?

 

Dit zijn de eigenschappen van steigerhout

Steigerhout is zeer populair als basismateriaal van buitenmeubelen. Dat is helemaal niet raar, want dit hout materiaal heeft bijzondere eigenschappen en geven je meubelen een unieke uitstraling mee. Je herkent steigerhout vooral door de doorleefde uitstraling. Het hout ziet er meestal niet als nieuw uit en daarom kiezen veel mensen om steigerhout te gebruiken. Je geeft je meubelen een bepaald karakter mee. En je kunt het heel makkelijk verwerken, omdat je niet voorzichtig er mee hoeft te doen. Steigerhout kan tegen een stootje en is daardoor heel geschikt om buiten te gebruiken.

 

Bepaal zelf de grootte van je buitenmeubelen

Heb je een klein terras of een grote tuin, zelfgemaakte meubelen van steigerhout kun je verwerken in iedere buitenruimte. Met steigerhout kun je zelf bepalen hoe groot je meubels worden en welke uitstraling je ze meegeeft. Kies bijvoorbeeld voor gekleurd steigerhout, zoals kleuren aquablauw of schelpwit. Deze kleuren combineren goed met pastel accessoires zoals kleden en kussens. Je geeft het geheel een hele zomers look mee. Donkerder steigerhout met kleuren zoals rotsgrijs of zandbeige combineert goed met witte accessoires of felle kleuren. Dit geef je een stoerdere uitstraling mee. Daarnaast geeft een combinatie van steigerhout en metalen koppelstukken ook en stoere uitstraling.

 

Waar moet je rekening houden bij het gebruik van steigerhout?

Ga je meubels maken van steigerhout dan moet je er rekening houden dat het hout nog gaat “werken”. Dit betekent dat in het hout nog scheuren kunnen ontstaan door het blootstellen van diverse weersomstandigheden en vocht. Veel mensen vinden dit geen probleem en kies juist daarom steigerhout. Deze werking geeft het hout een extra natuurlijke en robuuste uitstraling mee. Wil je de kleur van het hout behouden dan doe je er verstandig aan om het te behandelen met oliën, beits, wax of kleurloze lak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.