Waarom zijn rechthoekige trampolines duurder?

Waarom zijn rechthoekige trampolines duurder?

Als je naar de trampolines op internet kijkt, zou je denken dat een rechthoekig model met dezelfde maat als een rond model hetzelfde prijskaartje zou hebben. Dat klopt helemaal niet. Een rechthoekige trampoline met behuizing kost bijvoorbeeld ongeveer €600- €900. Een ronde trampoline met behuizing en  veerkussen is ongeveer €600. Hoe verandert een functie als een geometrische vorm de kosten van een trampoline, zelfs door dezelfde fabrikant?

Bouw- en ontwerpkwaliteit

Natuurlijk prijzen fabrikanten hun artikelen op basis van de middelen die zijn gebruikt om ze te maken. Ronde trampolines zorgen voor een constante stuitering en houden de springer in het midden. Dit zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling over het hele frame dat goedkoper is om te vervaardigen. Rechthoekige trampolines hebben meer veren, een sterk frame en een mat nodig die bestand zijn tegen de hoeveelheid kracht die op elke positie op het apparaat wordt uitgeoefend. Het rechthoekige frame vereist extra ondersteuning op basis van de ontwerpvorm in vergelijking met de natuurlijke ondersteuning van een ronde vorm.

Prestatie

Zowel professionele atleten als serieuze deelnemers gebruiken een trampoline rechthoekig om hun prestaties te verbeteren. De lange, rechthoekige vorm geeft ze meer ruimte om trucjes te doen. De hoeveelheid kracht die wordt uitgeoefend – en hoe goed de trampoline kan opnemen – is ook cruciaal voor dit soort stunts. Olympische gymnasten, in trampolinecompetitie, evenals atleten, gebruiken professionele rechthoekige trampolines. Ronde trampoline-opties voldoen niet aan hun trainingsbehoeften. Zowel professionele modellen als de recreatieve modellen, die zijn gebouwd om weerbestendig te zijn, werken met de veren die met verschillende snelheden werken voor een optimale hoogte- en landingscontrole.

Concurrentievoordeel

Ronde trampolines zijn ontworpen voor amateurplezier in de achtertuin. Ze zijn ideaal voor veilig springen voor het hele gezin. Ze zijn ook geprijsd voor de recreatiemarkt. Rechthoekige trampolines worden vaak gebruikt voor professioneel gebruik. Competitieve gymnasten en andere atleten willen het type stuiteren voor ultieme hoogte met een mat en frame die de krachtige kracht aankunnen die nodig is om dit te bereiken. Deze atleten oefenen in het beheersen van hun sprongen en landingen. De rechthoekige trampolines beheersen het stuiteren niet van nature zoals de ronde trampolines dat doen, dus de springer moet de volledige mat kunnen gebruiken of voldoende controle kunnen behouden voor hun plaatsing. Dit traint de springer door hun coördinatie te verbeteren en hun uithoudingsvermogen te vergroten. Het extra steun- en veersysteem dat meer kost, stelt hen in staat dit te bereiken op de rechthoekige trampoline.

Draagvermogen

Vanwege het ontwerp van de rechthoekige trampoline voor extra ondersteuning, kan het ook een hoger draagvermogen ondersteunen. De rechthoekige modellen hebben bijvoorbeeld een draagvermogen van 225 kg, terwijl de ronde modellen slechts 150 kg kunnen bevatten voor hun grootste trampoline. Ondersteuning helpt niet alleen bij de hoeveelheid kracht die wordt uitgeoefend tijdens sprongen, maar ook bij het gewicht van de springer.

Investering

De rechthoekige trampoline is ontegensprekelijk de duurste. Consumenten hebben al veel aandachtspunten bij het kopen van een trampoline voor hun gezin. Fabrikantprijzen variëren, evenals de kwaliteit van materialen en constructie. Het is echter waarschijnlijk dat de consument tussen producten van hetzelfde bedrijf beslist. Grootte is belangrijk vanwege de tuinruimte. Rechthoekige trampolines passen in werven die smaller zijn. Veiligheid is een zorg voor alle ouders. Ronde trampolines zijn over het algemeen veiliger voor jongere springers. Is het de moeite waard om een ​​rechthoekige trampoline te kiezen boven een ronde trampoline?

Uiteindelijk gaat het om de investering. Als er een atleet in training is in huis, die meer uithoudingsvermogen en coördinatie opbouwt dan de beperkingen van een ronde trampoline, dan moet u sterk overwegen om een ​​rechthoekige trampoline aan te schaffen voor alle voordelen die dit met zich meebrengt. Hoewel een rechthoekige trampoline die is ontworpen voor het recreatieve plezier van het gezin, een onderdeel kan zijn van iemands achtertuin, is het geen verspilde investering wanneer hij aan zijn potentieel wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *