Waarom online graszoden bestellen?

graszoden bestellen

Wil je een prachtig groen gazon aanleggen? Dan kan je het beste online graszoden bestellen om deze vervolgens in je tuin te leggen. Het leggen van deze kant en klare grasmatten is erg eenvoudig. Zeker als je gazon geen lastige hoeken heeft en je de rollen enkel uit hoeft te rollen.

Veel mensen kiezen voor het kopen van graszoden, dit scheelt enorm veel tijd en moeite in vergelijking met zelf gras zaaien. Meer redenen om te kiezen voor graszoden vind je hieronder.

Redenen om graszoden te bestellen

  • Graszoden zijn enorm dicht bezaaid, waardoor je veel minder last hebt van onkruid in vergelijking met een zelf aangelegd gazon van graszaad.
  • Na het leggen van de graszoden kan je al gebruik maken van het gazon. Na ongeveer 3 weken kan je intensief gebruik maken van de grasmat.
  • In vergelijking met andere bodembedekkers, denk aan natuursteen, hout of baksteen, zijn graszoden een relatief goedkope bodembedekking.
  • Een ander groot voordeel van graszoden is dat ze enorm gemakkelijk en snel te leggen zijn. Je kan dit gewoon zelf doen als je vitaal genoeg bent.
  • Graszoden zijn een zachte bodembedekker, waardoor het de ideale ondergrond is om kinderen op te laten spelen.
  • Graszoden passen in vrijwel iedere tuinstijl door de natuurlijke uitstraling.
  • Binnen korte tijd ziet het gazon er prachtig groen uit.
  • Kant en klare graszoden zijn puur natuur, waardoor dit een milieuvriendelijke bodembedekker is.

Graszoden onderhouden

Elk gazon heeft onderhoud nodig. Zo hebben ook gelegde graszoden het nodige onderhoud nodig. Tijdens het groeiseizoen moet het gras, soms twee keer per week, gemaaid worden. In het najaar moet het blad van het gazon verwijdert worden. En natuurlijk mag je het sproeien, bemesten en beluchten niet vergeten. Wat betreft onderhoud is het grootste voordeel van graszoden, ten opzichte van een ingezaaid gazon, dat je veel minder last hebt van onkruid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *