Waarom een mantelzorgwoning de meest ideale uitkomst biedt!

Waarom een mantelzorgwoning de meest ideale uitkomst biedt!

Op een bepaald punt in je leven is de kans groot dat je mantelzorger wordt. Zoals wanneer iemand die dichtbij je staat ouderdomsklachten ervaart en extra zorg nodig heeft. Maar er zijn ook mensen die niet beter weten dan hun hele leven voor iemand anders te zorgen. In wat voor situatie je ook zit, mantelzorger zijn is erg pittig. Om er zeker van te zijn dat je altijd hulp kan bieden, is een mantelzorgwoning hiervoor ideaal! Ben jij benieuwd waarom precies? Lees dan snel verder:

 

Je kan altijd inspringen!

Een van de grote voordelen van een mantelzorgwoning is dat je het hulpbehoevende individu altijd kan helpen. Dit is ideaal als je in eerste instantie al niet dichtbij elkaar woonde. Heen en weer reizen kost namelijk erg veel tijd en in die tijd had wil je natuurlijk liever direct de ander helpen. Een mantelzorgwoning op jouw terrein zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag kan inspringen. Je kunt zo genieten van elkaars gezelschap en steun.

 

Het bespaart kosten

Zoals eerder genoemd, kan het erg veel tijd kosten om heen en weer te reizen als mantelzorger. En dit kost natuurlijk geld. Of je nu met de auto of het ov reist, bij een lange reis maak je toch altijd kosten, waarbij ook onvoorziene kosten kunnen komen. Dit geld bespaar je als je een mantelzorgwoning laat realiseren. Het is dus ook een stuk voordeliger!

 

Geen vergunning nodig!

Denk je na over een mantelzorgwoning, maar lijkt het je teveel gedoe? Dat valt dus heel erg mee! Vaak heb je namelijk niet eens een vergunning nodig om zo’n woning te realiseren. Eigenlijk is een van de weinige dingen die je moet doen, het maken van een melding bij de gemeente. Daarbij is het een regel dat deze woning door één huishouden bewoond mag worden. Hiervan mag minstens één persoon mantelzorg ontvangen of verlenen.

 

Het is toegankelijk

Gezien de woning speciaal gemaakt is voor mensen die zorg nodig hebben, zijn ze natuurlijk ook toegankelijk. Denk hierbij aan de juiste ingang voor rollators en rolstoelen. Wat degene die je verzorgt maar nodig heeft, kan worden gerealiseerd!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.