Waarom betonpoeren voor een veranda of overkapping gebruiken?

Waarom betonpoeren voor een veranda of overkapping gebruiken?

Ben je van plan om een veranda of overkapping in je tuin te gaan plaatsen dan doe je er verstandig aan om betonpoeren daarbij te plaatsen. Dat komt omdat een veranda of overkapping een aanzienlijk gewicht heeft. Een goede fundering is essentieel. De kracht van de bouwconstructie moet goed verdeeld worden en daar dragen betonpoeren aan bij. Je moet het je toch niet voorstellen dat je bouwconstructie naar een tijd gaat wegzakken of uit het lood gaat staan. Betonpoeren zijn er om je daarbij te helpen en je een goede fundering te bieden. Je creëert je krachtige basis en je voorkomt houtrot bij je houten staanders.

 

Stabiele fundamenten voor je overkapping dankzij betonpoeren

Besluit je om betonpoeren te gaan gebruiken dan is het belangrijk dat je kijkt welk formaat en vorm je denkt nodig te hebben. Er zijn diverse soorten afmetingen en vormen betonpoeren te koop. Gaat het om een bouwconstructie met staanders van hout? Dan is het verstandig om een betonpoer met een schroefhuls en één draadeind te kiezen. Om de betonpoer en de paal vloeiend in elkaar over te laten lopen is het advies om een betonpoer te kiezen met dezelfde dikte als de houten staander. Gaat het om aluminium palen maak dan de keuze voor een betonpoer met vier draadeinden. Je kunt de voetplaat van de aluminium paal heel makkelijk op de betonpoer zetten. Let hierbij wel op dat de gaten van dezelfde hart-op-hart afstand hebben als de schroefhulzen in de betonpoer. Denk ook na over de hemelwaterafvoer. Je kunt een betonpoer met hemelwaterafvoer namelijk direct aansluiten op het waterafvoer.

 

Je veranda of overkapping een langere levensduur geven

Doordat je betonpoeren gaat gebruiken voor je veranda of overkapping kun je genieten van een langere levensduur van de constructie. De poeren komen gedeeltelijk boven de grond uit en de staanders worden op de betonpoeren geplaatst en komen daardoor niet in contact met de grond. Dit is de reden dat water en vocht bijna geen kans krijgen om in de palen te trekken. Beton als materiaal heeft namelijk als grote voordeel dat het heel goed bestendig is tegen vocht en daardoor heeft het een enorme lange levensduur. Genoeg reden dus om te kiezen voor betonpoeren bij je bouwconstructies zoals overkapping of veranda. Daarnaast is het plaatsen van een betonpoer helemaal niet moeilijk en voltooit je binnen een paar uur. Niet helemaal zeker van je klus kwaliteiten schakel dan een vakkundig bedrijf in. Dan weet je zeker dat het gebeurt.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.