Vochtprobleem in de kelder? Dit kan je het beste doen

Vochtprobleem in de kelder? Dit kan je het beste doen

Vochtige kelders zijn een veelvoorkomend probleem. Op het eerste gezicht lijkt een beetje vocht in uw kelder niet schadelijk, maar na een tijdje kan het toch uw elektriciteitsrekening beïnvloeden, uw bezittingen beschadigen, uw gezondheid schaden door schimmel en zelfs de structuur van het gebouw beschadigen. U kunt dit probleem niet negeren. Lees hieronder de meest voorkomende oorzaken van vochtige kelders en wat u eraan kan doen.

Twee meest voorkomende oorzaken

De twee meest voorkomende oorzaken van vocht in de kelder zijn condensvorming in de kelder en binnendringen van vocht van buitenaf.

Condensvorming

Condensvorming is het slaan van vocht op de muren of ramen van de kelder. Dit gebeurt snel als de buitenlucht warmer is dan de lucht in de kelder. Condensvorming is alleen schadelijk als het vaker voorkomt. Als dit het geval is kan je het beste maatregelen nemen om gezondheidsrisico’s te vermijden. Door gebruik te maken van een verwarmingssysteem in de kelder kan wel een luchtstroom op gang gebracht worden, waardoor vochtproblemen verminderd kunnen worden. Het aansluiten van een CV in de kelder of het aansluiten van de kelder op een heteluchtverwarming zorgt ervoor dat vocht uit de kelder weg kan.

Binnendringend vocht

Een andere reden voor vocht in kelder kan binnendringend vocht zijn. Dit is vocht dat van buitenaf via de muren komt, bijvoorbeeld door een zwakke plek in de muur. Binnendringend vocht kan ook uit de grond komen. Dit probleem is moeilijker aan te pakken dan condensvorming. Vaak is een wand- of bodembehandeling nodig. Het is verstandig om met een professioneel team te beginnen om de juiste behandeling te vinden.

Effectieve en efficiënte oplossingen

Murprotec is gespecialiseerd in vochtproblemen en kan vaak de oorzaak opsporen. Als de oorzaak eenmaal is gevonden, wordt er op maat gekozen om het probleem tot in de kern op te lossen. Ze gaan niet over het verlichten van symptomen, maar over echt effectieve en efficiënte oplossingen, zodat u de komende jaren vooruit kunt. Kijk op Murprotec.nl en vraag direct een vrijblijvende analyse aan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.