Verstopt riool? Dit moet je doen

Verstopt riool? Dit moet je doen

Wanneer het riool verstopt zit, kan dit voor de nodige overlast zorgen. Meestal merk je hier iets van doordat je een vervelende geur gaat ruiken. Een rioollucht kan op den duur ondraaglijk worden en het is dan ook aan te raden om dit op te lossen. Zit je riool verstopt? Het is in dit geval belangrijk om snel voor een oplossing te zorgen. Het inschakelen van een professioneel bedrijf zorgt ervoor dat je binnen korte tijd van het probleem af bent. Hier lees je alles over de oorzaken van en oplossingen voor een verstopt riool.

 

De oorzaken van een verstopt riool

Er zijn meerdere manieren waarop een riool verstopt kan raken. Dit kan onder andere door etensresten die blijven hangen in de wasbak, maar ook door het gebruik van teveel wc-papier in een keer. Ook plastic en andere zaken kunnen blijven hangen en uiteindelijk voor een verstopping zorgen. Vetresten zijn tot slot ook een veel voorkomende oorzaak van een verstopt riool. Je hoeft dit niet meteen door te hebben, soms duurt het even voordat de eerste gevolgen zichtbaar worden. Gevolgen zijn rioolvliegjes in huis, water dat niet goed wegloopt of een rioollucht.

 

De oplossing: een professioneel bedrijf inschakelen

In het geval van een verstopt riool is het erg belangrijk om dit snel op te lossen. Het ontstoppen van een riool bestrijdt direct de oorzaak en zorgt ervoor dat vliegjes en stank verdwijnen. Het is altijd aan te raden een professioneel bedrijf in te schakelen voor het ontstoppen van een riool: in sommige gevallen is camerainspectie nodig om te kunnen zien waar het probleem precies zit. Aan de hand hiervan kan een passende oplossing bedacht en uitgevoerd worden. Je krijgt altijd een duidelijke prijsopgave zodat je nooit te maken krijgt met vervelende verrassingen over de prijs voor het ontstoppen van je riool.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.