Verschillende soorten zwembaden voor in je tuin

Verschillende soorten zwembaden voor in je tuin

Een zwembad in je tuin is natuurlijk super. Echter zijn er verschillende soorten zwembaden. Zo worden er diverse materialen en afwerkingen gebruikt. In dit artikel kom je meer te weten over verschillende soorten zwembaden, om te bepalen welke het beste bij jouw situatie past!

Bouwkundige zwembaden

Het eerste soort zwembad dat we gaan beschrijven is een bouwkundig zwembad. Bouwkundige zwembaden worden volledig op maat ingebouwd in de grond. Er zijn dus geen standaard afmetingen of beperkingen, alles is mogelijk. Hierdoor is dit ook het duurste type zwembad. Bouwkundige zwembaden kunnen zowel binnenshuis als buiten aangelegd worden. Onder bouwkundige zwembaden vallen weer verschillende varianten en afwerkingen, zoals; betonnen zwembaden, folie zwembaden, inox (RVS) zwembaden, mozaiek zwembaden, tegel zwembaden en pleister zwembaden.

 

Kunststof zwembaden

Kunststof zwembaden kunnen ook in de grond ingebouwd worden, maar zijn ook mogelijk als opbouw zwembad. In dit geval wordt er dus een opstaand zwembad weggezet. Kunststof zwembaden zijn eenvoudiger te plaatsen dan bouwkundige zwembaden, daarom zijn ze ook aanzienlijk goedkoper in het algemeen. Verschillende soorten kunststof zwembaden zijn ondermeer polyester zwembaden, keramische zwembaden, epoxy zwembaden en polypropyleen zwembaden.

Opzetzwembaden

Het derde soort zwembaden zijn opzetzwembaden. Deze kunnen zoals de naam doet vermoeden opgebouwd worden met behulp van een frame, steunen en liggers. Het grote voordeel is dat je opzetzwembaden als doe-het-zelver kunt opzetten. Hierdoor zijn ze tevens het goedkoopste van de 3 tot nu toe beschreven zwembad types. De meeste opzetzwembaden worden opgebouwd, echter kun je ze ook inbouwen in de grond. Dit is wat meer werk, maar wel mooier. Opzetzwembaden zijn meestal afgewerkt met metaal, hout of kunststof.

Prefab zwembaden

Prefab zwembaden worden (in tegenstelling tot bouwkundige zwembaden) in de fabriek gemaakt. Je koopt dus een kant en klare basis, die je zo in je tuin kunt plaatsen. Dit is uiteraard een stuk sneller en goedkoper dan een bouwkundig zwembad. Echter zijn de maten en vormen dus niet op maat gemaakt, maar zul je het moeten doen met standaard afmetingen en vormen. Ook is de kwaliteit vaak wat minder. Desalniettemin is er met wat toevoegingen en aanpassingen met een prefab zeker een mooi zwembad te bouwen!

 

Voor het laten plaatsen van een zwembad kun je terecht op https://www.waterwellness.nu/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *