Verschillen tussen een abonnement en sim only

Verschillen tussen een abonnement en sim only

Zit je te twijfelen tussen een sim only abonnement en een mobiel abonnement? Het is niet altijd duidelijk wat de beste keuze is voor jou. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wat jij het prettigst vindt, hangt af van je situatie en voorkeuren. Sluit je liever niet een abonnement af voor een of twee jaar? Of vind je dat juist wel prettig, en vind je het te risicovol om een toestel los te kopen? Om antwoord te geven op deze en andere vragen zetten we hier de voor- en nadelen van beide soorten abonnementen op een rij.

Mobiel abonnement

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement zitten verschillende voor- en nadelen. Bij dit type abonnement krijg je een telefoon -vaak op afbetaling- en zit de simkaart er al bij. Bij het afbetalen van de telefoon ben je vaak duurder uit dan als je het toestel zelf regelt. Wel zorgt de provider er in de meeste gevallen voor dat je een leentoestel krijgt als er iets misgaat met je telefoon. Ook heb je vaak een mooier toestel bij dergelijke abonnementen. Dat heeft te maken met de afbetaling, veel mensen hebben niet de mogelijkheid om een duur toestel direct aan te schaffen. Je zit echter wel minimaal een jaar vast aan dit soort abonnement, dus je kan niet zomaar het allernieuwste toestel kopen zodra deze uitkomt; je moet wachten tot je het toestel helemaal afbetaald hebt.

Sim only

Bij een abonnement met alleen een simkaart kies je ervoor om een los toestel te kopen en het abonnement af te sluiten voor, jawel, alleen de simkaart. Dit lijkt vaak een goedkopere optie te zijn, omdat je niet te maken krijgt met administratie- en extra toestelkosten. Je koopt simpelweg je telefoon, doet daar de simkaart in en klaar is Kees. Toch is het niet altijd een beter idee om een dergelijk abonnement aan te schaffen. Als er iets met je toestel gebeurt, krijg je bijvoorbeeld geen leentoestel van je provider. Wel kan je een dergelijk abonnement meestal maandelijks opzeggen, en zijn de maandelijkse kosten dus iets lager.

Keuzestress?

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste voor- en nadelen, kan je gaan kiezen wat het beste bij jou past. Er is geen juist antwoord, je moet echt kijken naar wat je zelf het prettigst vindt. Let erop dat er regelmatig aanbiedingen zijn, voor zowel losse toestellen als mobiele abonnementen. Je hebt verschillende vergelijkingssites waarop dergelijke aanbiedingen te vinden zijn. Kijk rustig rond, en veel succes met je zoektocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *