Verhuizing naar verzorgingshuis

Verhuizing naar verzorgingshuis

Een verhuizing naar een verzorgingshuis is voor veel mensen erg ingrijpend. Het is een begin van een nieuwe fase in het leven, want het is waarschijnlijk de laatste verhuizing die je zult meemaken. Daarnaast moet er ook van alles gebeuren, want je moet onder meer uitzoeken wat je allemaal wel en niet meeneemt. Spullen moeten met de grootste zorg worden ingepakt en in de nieuwe woning een mooi plekje krijgen. Uiteraard begrijpen wij ook dat deze verhuizing erg emotioneel zal zijn en daarom lees je in dit artikel hoe TPC Logistics je kan helpen om de verhuizing in goede banen te leiden!

Oude woning achterlaten
Ten eerste maken we samen een inventarisatie van wat je allemaal in bezit hebt. Zo wordt inzichtelijk gemaakt welke spullen wel of niet mee moeten worden verhuisd. De spullen die wel meeverhuizen, stoppen we zorgvuldig in dozen met labels erop. Zo kunnen we makkelijk alles weer terugvinden. Verder worden meubels gedemonteerd en in beschermingsmateriaal gewikkeld, zodat deze niet beschadigd zullen raken tijdens het transport. Als er nog meubilair of spullen zijn die achterblijven, dan zorgen wij ervoor dat deze worden opgeslagen of aan een goed doel worden geschonken.

Als uw oude woning leeg is, dan gaan wij alles grondig schoonmaken. Onze facilitaire medewerkers vegen niet alleen de vloer, maar vullen bijvoorbeeld ook gaten in de muren op en zorgen er eventueel voor dat de vloeren worden verwijderd. Zo wordt de woning spic en span opgeleverd voor de verkoop of verhuur aan de nieuwe bewoners. 

Verhuizen naar nieuwe woning
Wij zorgen niet alleen voor het vervoer van je inboedel, maar regelen ook dat alles netjes in je nieuwe woning wordt neergezet. Als we de verhuizing regelen van een dement persoon, dan doen we graag nog iets extra’s. We proberen de nieuwe woning dan zoveel mogelijk op de oude woning te laten lijken door het meubilair, foto’s en andere spullen zoveel mogelijk in dezelfde opstelling te plaatsen. Op deze manier wordt een verhuizing wat minder stressvol ervaren omdat er in de nieuwe woning nog allerlei herkenningspunten zijn van de oude woning.

Naast de verhuizing zelf zijn er ook allerlei andere acties die ondernomen moeten worden. Deze taken nemen we graag van je over! Zo regelen wij bijvoorbeeld dat de adreswijziging correct wordt doorgevoerd bij allerlei instanties waar je een abonnement of lidmaatschap op hebt. Ook de sleuteloverdracht zullen we voor je regelen, mocht dat nodig zijn. 

Persoonlijk betrokken
Verhuizen is sowieso een grote klus en een verhuizing naar een verzorgingshuis vraagt extra aandacht. Enkel een goede verhuizer zijn is dan niet voldoende. Zoek daarom altijd naar een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in seniorenverhuizingen en uitblinkt in persoonlijke betrokkenheid. Een goed verhuisbedrijf werkt discreet, zorgvuldig en denkt altijd mee! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *