Verduisterend raamdecoratie kopen

Verduisterend raamdecoratie kopen

Of het nu de vroege zomerzon is die je nog niet wilt zien, niet gestoord wilt worden door lantaarnpalen op straat, of overdag de slaapkamer van je kind donker wilt maken, je hebt dan getinte raamdecoratie nodig. Verduisteringsgordijnen zijn er in alle soorten, maten, kleuren en soorten. Er is dus altijd een model die écht leuk is en bij jou past!

Verduisteringsstof

Elke soort gordijn kan in een verduisterend gordijn worden veranderd. Ze worden dan gevoerd met een stof zoals dim-out of zwaardere, maar volledig donker wordende Black-out. Elke verduisteringsstof is er ook in een lichte tint, waardoor ze ook achter een lichtgekleurde gordijnstof bevestigd kunnen worden. Het is ook mogelijk om verduisterende gordijnen kant en klaar te kopen.

Verduisterende rolgordijnen, paneel- en plisségordijnen

Rolgordijnen, paneel- en plisségordijnen kunnen ook verduisterd worden. Het weefsel, de dikte en eventuele coating bepalen vervolgens of het donker wordt. Hoe strakker het weefsel en hoe dikker de stof, hoe donkerder. Hierdoor kun je ook dakraam rolgordijnen verduisteren. Kies dus eerst het type raamdecoratie dat je mooi vindt en kijk vervolgens welke zonweringstof het beste bij jouw interieur past.

‘Op de dag’ of ‘in de dag’ tegen kierend zonlicht

Veel mensen kiezen voor verduisteringsgordijnen om van een goede nachtrust te genieten. En dat is logisch; als het donker is, maakt het lichaam melatonine aan, wat slaperigheid veroorzaakt. Daarom is het niet handig om de kieren in de ramen niet te bedekken. U kunt dit op verschillende manieren oplossen; bijvoorbeeld met het ‘op de dag’ vastzetten van de gordijnen. Deze worden dan op het kozijn bevestigd en strekken zich uit tot buiten de randen van het raam. Mocht dit niet mogelijk zijn of niet voldoende zijn, kies dan voor bijvoorbeeld de plisségordijnen die je ‘in de dag’ hebt bevestigd. Ze worden dan in kozijnen geplaatst, zodat er geen enkele zonnestraal naar binnen kan dringen.

Laat u adviseren

Gordijnen zijn echte sfeermakers en hebben veel functionele eigenschappen. Het is belangrijk dat u gordijnen kiest die bij u en uw situatie passen. Kies ook het juiste ophangsysteem, want er is niets vervelender dan gordijnen die niet goed sluiten of niet goed sluiten. Als u er zelf niet uitkomt, dan kunt u het beste raamdecoratie advies vragen aan een expert.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.