Verantwoord stoken kan met een moderne houthaard

Verantwoord stoken kan met een moderne houthaard

Wanneer sommige mensen zich een houthaard voorstellen, denken ze meteen aan de zwarte kachels in oude stijl die werden gebruikt om huizen te verwarmen en het eten voor het gezin te koken. Deze kachels hebben perfect hun plaats in de geschiedenis behouden, maar zijn voor veel mensen ook te ouderwets geworden met de uitvinding van moderne elektrische en gasverwarmingstoestellen. De waarheid is dat een houtkachel zoveel toepassingen heeft in elk huis, zelfs vandaag de dag. Het is tijd om deze voormalige favoriet nieuw leven in te blazen. Hier zijn slechts acht van de redenen waarom een ​​moderne houtkachel het beste verwarmings idee is voor elk huis.

De moderne houthaard

De eerste drie redenen om voor een moderne houtkachel te kiezen, zijn dat de nieuwe systemen ook zijn ontworpen om minder brandhout te verbruiken waardoor de uitstoot tot een minimum beperkt wordt. Ze produceren bijna geen zichtbare rook en hebben toch voldoende warmteafgifte!

De vooruitgang in de uitstoot van houtkachels wordt bereikt door de uitlaat opnieuw te verbranden voordat deze de kans krijgt om de vuurkist te verlaten. Deze technologieën ‘zuiveren’ de bijproducten van verbranding en zorgen ervoor dat de kachel meer bruikbare warmte kan produceren uit dezelfde hoeveelheid hout.

Een bijkomend voordeel van het verwijderen van wat neerkomt op ‘verdampte, onverbrande houtafvoer’ is een aanzienlijke vermindering van de creosoot afzetting van de schoorsteenkit van de houtkachel.

Kosten

De kosten voor het verwarmen van een huis stijgen jaar na jaar. De gemiddelde woning kan een groot deel van de maandelijkse uitgaven alleen aan verwarmingskosten besteden en de kosten blijven stijgen. Er is veel meer in de wereld waar je je zuurverdiende geld aan kunt uitgeven en met een houtkachel kun je ontdekken hoeveel je op brandstof kunt besparen als je gewoon overschakelt op een efficiëntere verwarmingsbron. Hout is veel goedkoper dan andere vormen van verwarmingsbrandstof en als het op de juiste manier wordt behandeld, bewaard in een droge ruimte, kan een grote lading maanden meegaan.

Mooi

Een goed ingerichte woning is iets waar iedere huiseigenaar naar op zoek is. Ze denken goed na over elk meubelstuk om ervoor te zorgen dat het huis mooi is voor gasten en een comfortabele plek om te vertoeven. De nieuwe stijlen van houtkachels zijn niet zomaar een blok zwart ijzer dat in de hoek van de kamer staat. Het zijn prachtige gesprek stukken geworden, weerspiegelingen van je stijl en persoonlijkheid, in wezen ‘verwarmingsmeubels’ met verschillende stijlen om uit te kiezen, dus een focus stuk en een design statement voor je interieur.

Meer warmte

Als de meeste huizen een centrale eenheid hebben, kan het moeilijk zijn om iemand te vertellen dat moderne houtkachels gewoon beter zijn, maar dit is waar. De warmte die afkomstig is van een centrale unit verliest veel van zijn verwarmingscapaciteit bij het reizen door het kanalensysteem. De warmte die naar buiten komt, is lang niet zo heet als wanneer deze uit het apparaat wordt gestuurd. Bij een houtkachel wordt de warmte op peil gehouden, aangezien de bron daar is. De warmte is heter en verspreidt zich naar elk hoekje en gaatje van de kamer voor een warm, stralend gevoel.

Verwarm meer dan één ruimte

Men denkt dat een houtkachel maar één ruimte verwarmt, maar dit is niet waar. De stralingswarmte van de unit gaat omhoog naarmate de warmte toeneemt en kan zelfs een huis met twee verdiepingen helpen verwarmen. Degenen die een moderne houtkachel hebben gebruikt, beweren dat zelfs in huizen met twee verdiepingen de verwarmingskosten 25% lager waren bij gebruik van de kachel.

Veilig

Er is een algemene misvatting over houtkachels, maar veel van de misvattingen komen van de oudere units. Veiligheidsproblemen kunnen moeilijk weg te nemen zijn wanneer je voor de eerste keer een nieuwe moderne houtkachel installeert, maar deze kachels zijn tegenwoordig veel veiliger geworden en de installateur zal weten waar hij het apparaat het beste kan plaatsen en hoe ver van de muur verwijderd het moet zijn voor veilig gebruik. Mits correct geïnstalleerd en onderhouden, is een moderne houtkachel een van de veiligste vormen van warmtebronnen die momenteel beschikbaar zijn.

Aanpasbaar

Een moderne houtkachel hoeft geen op zichzelf staande unit te zijn. Het kan gemakkelijk in elke ruimte worden aangepast. Dat geldt ook voor rechtstreeks in je bestaande haard ruimte. Sommige huizen zijn gewoon niet groot genoeg om een ​​houtkachel veilig te installeren en de ruimte te behouden die de huiseigenaar wil, maar ze kunnen gemakkelijk achteraf worden ingebouwd en in bestaande open haarden worden geïnstalleerd voor een weggestopte plek om het huis te verwarmen.

Er zijn zoveel meer redenen om een ​​moderne houtkachel te installeren, maar deze acht zullen je aan het denken zetten over hoe een kachel je huis comfortabeler kan maken voor jou en je gezin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.