Top 3 betaalbare kamerplanten

Top 3 betaalbare kamerplanten

Heb je weinig budget en wil je toch een kamerplant? Geen zorgen deze drie kamerplanten zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens makkelijk in de verzorging! Het moet immers mogelijk zijn voor ieder mens om wat groens in huis te hebben.

De groene Zamioculcas

Deze plant heeft prachtige groenen bladeren. Het is een erg bekende kamerplant, doordat deze zo makkelijk is in onderhoud. De Afrikaanse plant heeft in de zomer een keer per week water nodig. In de winter daarentegen slechts een keer in de 3 tot 4 weken. Het is wel belangrijk om te controleren dat de bodem droog is, voordat je weer water geeft. Zo voorkom je plantrot. De plant kan in direct zonlicht staan, maar let er wel op de je de pot regelmatig draait. Zo zorg je ervoor dat de plant gelijkmatig groeit.

Polyscias Fabian met prachtige diepgroene bladeren

De naam van dit kamerplantje is afgeleid uit het Grieks en betekent “veel schaduw”. Het mooie aan deze plant zijn de prachtige groene of paarse bladeren. De takken zijn erg stevig en lijken daardoor op een boom. Een nadeel is wel dat in de zomer de grond constant vochtig moet blijven. In de winter heeft de plant minder water nodig. De Polyscias Fabian kan direct zonlicht voor een aantal uur verdragen. Te weinig zon zorgt ervoor dat de bladeren afvallen en dat de plant minder snel groeit.

De tropische Arecapalm

Deze palm is erg goedkoop en groeit ook nog eens erg snel! Het is een plant dat opvalt in elk interieur. Het heeft lichtgroene bladeren en de grond van de palm moet altijd vochtig zijn. Het palmpje verdraagt direct zonlicht niet en moet dus op afstand staan van het raam. Het kan leiden tot schade en het beste is daarom om direct zonlicht te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *