Tips voor een groene achtertuin

Tips voor een groene achtertuin

Je hebt tegenwoordig ontzettend veel verschillende trends als het gaat om het inrichten van je tuin. De een wilt liever zo min mogelijk doen, terwijl de ander liever uren bezig is met het onderhouden van de tuin. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw tuin een prachtige natuurlijke uitstraling krijgt? In deze blog heb ik de ideale tips die jou kunnen helpen bij het creëren van jouw groene droomtuin.

Tip 1: Bepaal de ligging van je tuin

De ligging van jouw tuin is erg belangrijk voor het groen in je achtertuin. Je moet namelijk rekening houden met de hoeveelheid zon en de afvoer van regen bijvoorbeeld. Dit is misschien niet iets waar iedereen gelijk rekening mee houdt. Maar het is erg belangrijk voor het groeien van bepaalde planten. Ook dit is belangrijk voor het creëren van bijvoorbeeld een terras of zithoek. 

Tip 2: stimuleer de biodiversiteit

Biodiversiteit is erg belangrijk voor de groei van je groene achtertuin. Zorg ervoor dat je planten of andere stukjes groen toevoegt in je achtertuin, die de biodiversiteit stimuleren. Een groen dak is ook een goede optie om toe te voegen in je tuin. Een groen dak kan geplaatst worden op schuren of veranda’s. Deze groene daken zorgen voor een groene uitstraling en stimuleren dus ook de biodiversiteit.

Tip 3: Duurzaam onderhouden van je tuin

Het onderhouden van je tuin is niet alleen goed voor de uitstraling van je tuin. Maar het is ook goed voor het milieu. Als je je tuin namelijk slim inricht, heeft je tuin niet veel onderhoud nodig. Dit zorgt er ook weer voor dat je zelf minder hoeft te doen in je tuin. Zorg er ook voor dat je goed omgaat met het tuingereedschap en de tuinmeubelen. Deze dingen gaan namelijk langer mee, als je ze goed onderhoud. 

Tip 4: Voorkom plagen en onkruid

Wat ook erg belangrijk is voor het goed onderhouden van je tuin, is het voorkomen van plagen en onkruid. Plagen van bijvoorbeeld slakken kunnen ervoor zorgen dat je tuin heel snel achteruitgaat. Planten en struiken kunnen dan snel doodgaan en dit wil je natuurlijk niet hebben. Hoe gezonder en sterker je planten zijn, hoe minder snel ze ziek worden. Ook onkruid kan ervoor zorgen dat je tuin er onverzorgd uit kan zien. Zorg er daarom voor dat je onkruid snel verwijdert uit je tuin. Dit kan vaak al gemakkelijk met je handen of een schoffel.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.