Tips voor de kleine tuin

Tips voor de kleine tuin

Hoewel je natuurlijk altijd kunt blijven dromen over je eigen grote tuin, is de dagelijkse realiteit voor veel Nederlanders anders. Een dakterras, een patio, een balkon of misschien een kleine tuin. Maar daar zul je het ook mee moeten doen. Maar niet getreurd: dit hoeft helemaal geen probleem te zijn met onze ruimte creërende en ruimtebesparende tips voor de kleine tuin! Als je graag in de kas aan de slag wilt, maar de ruimte schaars is, dan is een muurkas een super idee voor jou! Op deze manier hoef je de tuinkas niet in het midden van de tuin te plaatsen, wat optisch en daadwerkelijk veel ruimte vreet. Echter, je kunt hem tegen een muur zetten. Dat scheelt kosten en ruimte!

Eyecatcher en verlichting

Heb je inderdaad een muurkas in een kleine tuin? Je zult merken dat het een flinke eyecatcher is. Behandel hem dan ook zo! Geef prachtige planten een mooie plek in en om de kas. Zorg voor sfeervolle verlichting voor ’s nachts en ’s avonds. Want de juiste tuinverlichting vergroot de aanblik van je tuin. Je kunt ook een lichtspots naast een pad plaatsen, waardoor je verder je tuin in kijkt.

Spiegels

Als je je tuin optisch groter wil laten lijken, zijn spiegels een prima idee. Kies voor één grote spiegel of meerdere ronde spiegels van verschillend formaat. De reflectie in de spiegel creëert namelijk een ruimtelijk effect. Check van tevoren of de spiegels weerbestendig zijn. Denk dan aan de lijst, maar ook aan de spiegel zelf. Wil je de spiegel graag hangen op een plek waar de regen valt en de zon schijnt? Breng dan een laklaag aan op de spiegellijst.

Lichte kleuren

Donkere kleuren doen je tuin kleiner lijken, dus kies vooral voor kleuren als lichtgrijs, beige en wit. Schilder je schuur of schutting in lichte kleuren. Deze kleuren reflecteren licht, waardoor je tuin optisch groter zal lijken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.