Tips om je tuin, zomerklaar te maken

Tips om je tuin, zomerklaar te maken

De zomer komt er eindelijk weer aan dus het wordt tijd om de winter tuin klaar te stomen voor de zomer. Waarschijnlijk is er in de wintertijd weinig aan de tuin gedaan en daarom heeft het zeker wel een opknapbeurt nodig. In deze blogs geven wij jou 5 tips zodat de tuin er tip top uitziet voor de zomer zodat jij lekker van het zonnetje kan gaan genieten in een mooie tuin.

Onkruid en tegels

Na de lange winterperiode met veel regen kan er veel onkruid ontstaan tussen de tegels. Daarnaast zie je ook vaak dat de tegels een groene aanslag hebben gekregen door het gebrek aan zon en veel regen. De ideale oplossing voor het schoonmaken van het terras is door middel van hogedrukreinigers. Met deze tool spuit je gemakkelijk al het onkruid weg en de groene laag van de tegels verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Gazon

Heb je een gazon in je tuin? Dan vergt dit toch wel wat meer tijd van je. Om je gazon weer levendig te maken dan zal je een aantal stappen moeten ondergaan. Je begint met het bemesten van het gazon, de beste tijd om hiermee te beginnen is vroeg in het voorjaar. Als het gras weer gegroeid is dan kan je het gaan maaien. Om het gras extra aandacht te geven kan je ervoor kiezen om het gazon nog een keer te bemesten. Heb je nou geen zin in het onderhouden? Dan is kunstgras een goede optie.

Heggen en struiken

Net zoals wij zijn heggen en struiken ook eens in de zoveel tijd toe aan een goede knipbeurt. Ondanks dat ze niet hard groeien in de winter moeten de heggen en struiken toch geknipt worden voor de bevordering van de groei. Als de dode takken eraan blijven zitten kan dit een negatief effect hebben en dat willen we natuurlijk niet. De beste manier om deze beurt te geven is met een heggenschaar en de optimale periode om te snoeien is in de zomer. Hiermee kan je zorgvuldig de gewenste vorm aan jouw heggen en struiken brengen. Als je een beetje creatief bent aangelegd, kun je er ook nog een leuke vorm aan geven!

 

Kortom, het is wel even een klusje om je tuin helemaal zomerklaar te maken. Hopelijk kan je met deze tips aan de slag en voor je het weet kan je lekker genieten van jouw tuin in de warme zomerzon.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.