Tips om een hoeksalon te kopen

Tips om een hoeksalon te kopen

Als jij overweegt om een hoeksalon te kopen, maar niet zeker weet welke stijl maat of stof jij moet kiezen, lees dan snel verder, want met deze tips komen uit een consumentenonderzoek waar kopers van een hoeksalon aan dachten wanneer zij een hoeksalon kochten.

#1 Meet de ruimte

Hoeksalons zijn een schitterende uitvinding voor drukke huizen. Waarom? Omdat ze jou de kans geven om je heerlijk uit te strekken, kunnen ze een open ruimte inrichten en kan jij comfortabel met je familie en vrienden op die sofa zitten. De eerste stap bij het kopen van een hoekbank is om te meten hoeveel ruimte er beschikbaar is in de kamer waar jij jouw hoekbank wilt hebben.

TIP: Markeer de afmetingen van jouw nieuwe bank op de vloer met plakband om te zien of deze dan ook in de kamer past. Het is makkelijk en heel handig voor jezelf om gewoon het te visualiseren.

#2 Kies je stijl

Er zijn veel verschillende soorten hoeksalons voor elk huis. Je kan kiezen voor een Chaise Lounge, een recliner, een sofa of andere soorten. Het is wel belangrijk dat jij weet wat er bij jou past en ook in jouw interieur. Wil je een hoek of misschien twee, hoe lang mag ie zijn, aan welke kant wil je het hebben en ga zo maar verder met een aantal vragen. Weet wat je wilt, voordat jij straks al naar een woonwinkel gaat en eruit loopt zonder aankoop én heel veel vragen.

#3 Heb plezier met stoffen

Nu je de maat en stijl van je hoekbank hebt gekozen, is het tijd om een mooie stof te vinden die je ontwerp perfect afmaakt. Van puur linnen, zachte wol tot weelderig fluweel en warm leer, de stof die jij kiest voor jouw hoekbank zal een enorme impact hebben op het gevoel van jouw ruimte en het uiterlijk van jouw kamer. Als een hoeksalon waar constant familie en vrienden in zullen zitten, tegenover elkaar liggen en opkrullen, zal jouw hoekbank schreeuwen om een stof die lang mee gaat.

#4 Waar plaatst jij jouw hoeksalon?

Er is geen regel om te zegen dat een hoekbank in de hoek moet wonen. Het kan gemakkelijk worden weergegeven in het midden van een kamer, tussen twee kamers of in een kamer. Hoeksalons kunnen geweldig werken in het midden van jouw kamer of aan één kant. Hoewel dit sterk afhangt van de grootte en vorm van je kamer, en het beste werkt als je een openruimte hebt, wat helpt om een kamer in functionele ruimtes te verdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *