Tips bij het planten en onderhouden van een beukenhaag

Tips bij het planten en onderhouden van een beukenhaag

Op het moment dat je een nieuwe beukenhaag koopt bij beukplanten.nl wil je er natuurlijk voor zorgen dat de plant op de juiste manier wordt gepland en wordt onderhouden. In dit artikel geven wij je een aantal tips hoe je deze op de juiste manier kan plaatsen en hoe je hem op de juiste manier onderhoudt.

Wat is het juiste moment van planten?

Het juiste moment van planten bij een beukenhaag is tussen november en maart. De voordeligste tijd van het jaar om te planten is dus in de herfst/winter/lente. In deze tijden van het jaar kan de beukenhaag met volledig rust geplant worden omdat het erg open weer is. Op het moment dat de grond en het weer het verdraagt is het aan te raden om al eerder te planten, maar het planten in de herfst geeft toch wel echt de beste resultaten. Wanneer je niet op een specifiek tijd van het jaar wilt wachten kan je kiezen om een beukenplant te halen die potgeteeld is. Deze kan je namelijk het hele jaar door planten.

Wat is de juiste manier van planten?

Op het moment dat de grond meewerkt kan je de beukenhaag gaan planten. Wanneer je dit gaat doen moet je eerst kijken of de grond goed los en luchtig is en niet te vochtig. Als je gaat planten zorg er dan eerst voor dat je een sleuf in de grond gaat waar de wortels ruim in passen. Zorg ervoor dat de wortels 2x zoveel ruimte nodig hebben want die zullen nog een groot stuk gaan groeien. Vervolgens ga je de grondverbeteraar mengen met de aanwezige grond en dan kan je de planten gaan plaatsen in de sleuf. Let erop dat je de planten goed verdeeld in de lengte en dat ze recht staan. Vervolgens geef je de plant goed water en licht. Het is erg belangrijk dat de planten goed diep in de grond staan en dat de wortelhals net onder de grond zit. Wanneer je water geeft spoel je de wortels niet, want als je dit doet spoel je wortels van de planten af die helpen met groeien.

Hoe geef ik de plant het beste water?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk de planten in bezit houden en niet dat de plant bij de eerste droge periode gelijk uitdroogt. Zorg dan ook voor dat de beukenhaag iedere dag in de droge periodes goed vochtig wordt gemaakt. Het is niet goed genoeg om maar een klein beetje water aan de plant te geven, want het vocht zal dan alleen in de bovenste laag van de grond hangen en niet de wortels bereiken. Wij raden je aan om voor het water geven een druppelslang of vloeidarm te gebruiken. Deze kan je namelijk de gehele dag of nacht aan laten staan en wordt er voldoende water geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *