Tijd voor een nieuw nachtkastje? 3 handige aankooptips

Tijd voor een nieuw nachtkastje? 3 handige aankooptips

Een nachtkastje is een onmisbaar onderdeel voor de slaapkamer. Je vindt ze in allerlei soorten, maten en stijlen. Daarom is er altijd wel een nachtkastje te vinden dat perfect past op een wat kleinere slaapkamer. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij aanschaf van een nachtkastje? Het bepalen van de juiste hoogte

Voor een nachtkastje is het van belang dat deze de juiste hoogte heeft. Het mooiste is dat het kastje dezelfde hoogte heeft als het bed of iets lager. Een stukje hoger als het bed zelf is misschien wel heel decoratief maar niet echt handig. Probeer maar eens als je in bed ligt iets van je nachtkastje te pakken of er iets op te leggen. In theorie staat het misschien heel mooi maar praktisch gezien is dat geen goede keuze. Meet even de hoogte van je bed en probeer hier rekening mee te houden bij de aanschaf van nachtkastjes.

Daarnaast is het ook goed om even naar de beschikbare ruimte te kijken. Is er plaats genoeg of moet je op zoek naar een wat smaller nachtkastje? Meet even de breedte en de lengte van de ruimte naast het bed. Een ander belangrijk aandachtspunt is om te kijken of er genoeg ruimte rondom het bed is om eventueel de lades en deurtjes van het nachtkastje goed te kunnen openen.

Stel dat het kastje behoorlijk klem staat tussen het bed en de muur. Waar door er eigenlijk onvoldoende ruimte is om de lades of deurtje goed te kunnen openen. Dit kan je oplossen door bijvoorbeeld te kiezen voor een wat smaller kastje. Een belangrijk aandachtspunt voor dat je een nachtkastje gaat aanschaffen.

Wat wil je er allemaal in opbergen?
Wat voor functie heeft je nachtkastje? Wil je er alleen maar een wekker opzetten of wil je ook wat extra opbergruimte? In de slaapkamer wil je een opgeruimde rustige en ontspannen sfeer creëren. Daarom is een nachtkastje met minimaal een lade eigenlijk van essentieel belang. Daarmee voorkom je dat er bovenop je nachtkastje allerlei spullen blijven liggen. Dat geeft een rommelige uitstraling en dat is nu net wat je niet wil in de slaapkamer. Heb je een lade in je nachtkastje? Dan kan je al die spullen die bovenop liggen mooi opbergen.

Uiteraard is het in een wat kleinere slaapkamer wellicht wel fijn dat je wat extra opbergruimte kan creëren. Bij de aankoop van nachtkastjes kan je hier zeker naar kijken. Een nachtkastje met wat extra lades of wat meer opbergruimte met een deurtje ervoor behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Bedenk voor aanschaf wat je er allemaal in wil opbergen of hoeveel opbergruimte er nodig is.

De stijl en de inrichting van je slaapkamer
Een ander belangrijke aankooptip is goed te kijken naar de stijl en inrichting. Heeft je slaapkamer een moderne of meer een klassieke inrichting? Kijk ook goed naar het kleurgebruik in de slaapkamer. Er zijn veel mensen die denken dat de nachtkastjes in stijl. Kleur en vormgeving precies moet overeenkomen met het bed. Dat zie je wel vaak terug in een wat meer klassiekere inrichting. Dat is een mogelijkheid maar zeker bij een wat modernere inrichting is er veel meer mogelijk. Ga daarom voor aanschaf eens op zoek naar leuke voorbeelden van nachtkastjes voor in de slaapkamer. Doe zelf ideeën en inspiratie op. Dit geeft je een goed en duidelijk beeld van de mogelijkheden. Bovendien helpt dit ook bij de definitieve keuze maken. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.