Slim besparen met een slim interieur

Slim besparen met een slim interieur

Wil je graag beginnen met het besparen van energie? Misschien is dat zelfs eenvoudiger dan je verwacht. Door je huis slim te maken, kun je de energiekosten die je maakt snel omlaag brengen. Dat is helemaal in deze tijd enorm prettig! Hoe je je huis slim maakt? Met domotica. Domotica maakt het mogelijk om verschillende processen in je huis te automatiseren en optimaliseren, waardoor je een stuk slimmer om kunt gaan met de energie die je verbruikt. Voor domotica-advies kun je terecht bij een specialist, zoals Comfortica, maar in dit artikel vertellen we je alvast meer over wat domotica jou te bieden heeft.

 

Gericht verlichten en verwarmen

Domotica maakt het mogelijk om je huis slimmer te verlichten én te verwarmen. Je kunt er op die manier voor zorgen dat de verwarming of verlichting pas aanschakelt wanneer er iemand in een ruimte aanwezig is, en weer uitgaat wanneer diegene de kamer verlaat. Je stookt zo nooit voor een lege kamer. Door middel van bijvoorbeeld bewegingssensoren ziet het systeem wanneer een kamer in gebruik is. Ook maakt domotica het mogelijk om je verwarming, verlichting en meer op afstand te bedienen. Ben je een keer vergeten je verlichting of verwarming uit te schakelen? Geen probleem, want je doet het gemakkelijk met je mobiel!

 

Domotica brengt comfort

Een domotica-systeem kan naast een lagere energierekening ook voor comfort zorgen. Ook een alarmsysteem zoals Satel Integra is een waardevolle aanvulling voor je huis. Die zorgt ervoor dat je altijd zorgeloos van huis kunt. Het is gemakkelijk te integreren met je domotica-systeem. Je systeem is op die manier enorm veelzijdig, wat ervoor zorgt dat het je leven op verschillende manieren makkelijker, comfortabeler en duurzamer kan maken. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten die het laten lijken alsof je thuis bent, terwijl je op vakantie bent. Dat kan bijvoorbeeld door de televisie of verlichting op bepaalde momenten aan- of uit te laten schakelen. Zo lijkt het alsof er altijd iemand in de woning aanwezig is.

 

Weet wat je verbruikt

Ook geeft een domotica-systeem inzicht in je energieverbruik. Dat maakt besparen nog eenvoudiger. In een oogopslag kun je zien welke apparaten verouderd zijn en dus aan vervanging toe zijn. Oude apparaten kunnen echte energievreters zijn, zonder dat je dat in de gaten hebt. Door inzicht te krijgen in je energieverbruik, kun je snel voor vervanging zorgen en verbruik je niet onnodig te veel energie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.