PVC ramen schoonmaken: De do’s en don’ts

PVC ramen schoonmaken: De do's en don'ts

Een PVC-raamkozijn is bijna altijd gemaakt van polyvinylchloride, beter bekend als PVC. Dit is een type kunststof dat in verschillende diktes en kwaliteiten op de markt wordt gebracht. Ook binnen de kozijnmarkt zijn er grote verschillen in de kwaliteit die bij verschillende leveranciers kan worden verkregen. Opzoek naar goede kwaliteit PVC ramen in de buurt van Sint-Gillis-Waals? Zie dan: PVC Ramen Sint-Gillis-Waas.

Raamprofielen in PVC vereisen zeer weinig onderhoud. Dit betekent echter niet dat u tijdens de reiniging zomaar een product of materiaal kunt gebruiken. Hoe maak je PVC ramen schoon… en wat moet je vooral niet doen?

Fout 1: Veeg uw PVC-ramen droog

De profielen van uw PVC-ramen reinigen met een droge doek of doek? Geen goed idee. U genereert alleen statische elektriciteit aan het oppervlak van uw profiel. Hierdoor worden vuil, stof en pollen gemakkelijk aangetrokken en ziet de kleur van uw profiel er doffer uit.

Fout 2: Gebruik schurende reinigingsmiddelen

Gebruik geen schurende of krassende onderhoudsproducten. Hierdoor wordt de kleurfolie van uw raamprofielen verwijderd. Dit is desastreus voor het uiterlijk van uw ramen.

Fout 3: Gebruik van de bekende huismiddeltjes

Iedereen heeft ze in zijn berging, garage of tuinhuisje, de traditionele producten die vaak nuttig blijken te zijn, maar ook zeer schadelijk kunnen zijn als ze op het verkeerde materiaal worden aangebracht. Benzine, terpentijn, azijn, nagellakverwijderaar, aceton – en ja, zelfs PVC oplosmiddel. Deze vloeistoffen zijn absoluut ongeschikt voor het reinigen van uw PVC ramen en veroorzaken onherstelbare visuele schade aan uw profiel. Toch merken we dat deze fouten nog steeds vaak worden gemaakt.

Vergeet het onzichtbare vuil niet

Vuile profielen vallen natuurlijk meteen op. Maar het is niet de enige belangrijke plaats waar vuildeeltjes zich kunnen manifesteren. Controleer ook op tijd en staand:

In en rond het beslag (scharnieren, sloten…): controleer de bewegende delen minstens één keer per jaar en smeer ze licht in met speciaal smeermiddel.

Rubberen afdichtingen: een jaarlijkse preventieve behandeling om de afdichtingen soepel, waterafstotend en tochtvrij te houden is voldoende.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.