Planten kopen voor volgend jaar alvast, kan dat?

Planten kopen voor volgend jaar alvast, kan dat?

Onderhand hebben de meeste mensen de vakantie alweer achter de rug. We pakken massaal de draad weer op, maar met mooi weer willen we toch ’s avonds en in de weekenden nog even buiten blijven zitten om te genieten van de nazomerdagen. Niets mis mee, helemaal niet wanneer je voor de zomer druk geweest bent om de tuin op orde te krijgen.

Heb je toch nog wat plekken die wat extra aandacht verdienen? Dan is dit het moment om aan de slag te gaan wanneer het niet te heet is. Er kan namelijk al meer dan genoeg voorbereid worden, helemaal wanneer je tegelijkertijd de tuin klaar maakt voor de winter.

Aanpassingen in de tuin doen

Heb je veel dagen in de eigen tuin doorgebracht deze vakantie? Dan weet je waarschijnlijk al wat er hoog op de lijst mag komen staan. Sommige mensen hebben een overkapping hoog op de wensenlijst staan, om droog te kunnen zitten wanneer het weer eens regent. Andere mensen willen graag een terras aanleggen, met het oog op comfort of het onderhoud. Andere aanpassingen zijn bijvoorbeeld alvast je wintervaste planten bestellen bij Plant & Grow, verven of het dak van de tuinschuur op orde brengen.

Veel van die projecten kun je nu al beginnen. Dat is handig, omdat je dan volgend lente meer tijd en budget hebt om extra uitbreidingen of toevoegingen te doen.

Wat ga je wanneer doen?

Heb je een groot aantal projecten op de lijst staan? Kijk dan wat prioriteit heeft en wat mogelijk is. Sommige projecten wil je graag voor de herfst klaar hebben, andere projecten kosten veel geld waardoor zij beter opgedeeld kunnen worden om zo het prijskaartje wat te spreiden. Kijk vooral naar de tijd die je beschikbaar hebt, de urgentie van de projecten en uiteraard je eigen wensen. Wil je volgende maand nog droog buiten kunnen zitten, dan is die overkapping bijvoorbeeld urgenter dan de wintervaste planten die ook volgend lente nog prima de grond in kunnen.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.