Planten apps

Planten apps

Planten apps kunnen je helpen met het herkennen van een plant. Dus heb je een mooie plant gezien en wil je deze gaan kopen maar weet je niet wat de naam is van deze prachtige plant? Dan kan een planten app je helpen met het zoeken naar die naam. Dat betekent dat je niet meer het halve internet hoeft af te zoeken naar een plant die erop lijkt. Je zult planten apps vaker gebruiken buitenshuis dan in huis. Bijvoorbeeld wanneer je onderweg een leuke plant tegenkomt of wanneer je wilt weten hoe die plant heet die bij jouw vrienden op de vensterbank staat. Planten apps zijn hiervoor speciaal gemaakt, je hebt dan natuurlijk wel wat data nodig op je smartphone om de planten apps te kunnen gebruiken. Wist je dat de meeste planten apps je niet alleen de naam van de plant vertellen maar je ook direct laten zien hoe je de plant moet verzorgen. Het enige dat je hoeft te doen is dus de app installeren, die in de meeste gevallen gratis is. Door gebruik te maken van een prepaid abonnement op je smartphone is je data ook nog eens voordelig.

Plant herkennen met een planten app

Steeds vaker zie je mensen een foto maken van een mooie plant of struik in een tuin of in het park. Een reden hiervoor kan zijn dat ze een app op hun telefoon hebben geïnstalleerd om planten te herkennen. De app weet dan de naam ervan en die ook weet hoe die plant moet worden onderhouden. Eén van de meest gedownloade planten apps is Pl@ntnet. Deze app maakt gebruik van foto’s en informatie die staat op een database van een groot sociaal netwerk. De software is ontwikkeld om planten te herkennen van foto’s en kan deze foto’s koppelen aan bestaande foto’s van planten die in de database staan. Een planten app is niet noodzakelijk, maar wel heel leuk om te hebben. Iedereen kan zo’n app installeren. Dit werkt net zoals bij eSIM by Simyo, veel mensen hebben al een smartphone met ingebouwde simkaart, maar nog niet iedereen maakt daar gebruik van terwijl het wel super simpel is! Dankzij eSIM hoef je namelijk nooit meer te klungelen met het plaatsen van een plastic simkaartje. Bovendien kan eSIM direct gebruikt worden en hoef je niet te wachten op de postbode die de plastic SIMkaart komt bezorgen.

Planten apps die je (gratis) kunt downloaden

Zoals gezegd zijn er veel planten apps. Wil je ook een planten app downloaden zodat je achter de naam van een plant, struik of boom kunt komen? Dan zijn diverse gratis planten apps die je kunt downloaden zoals:

  •         Pl@ntnet; deze kun je gebruiken voor planten en bloemen in je tuin en in de natuur;
  •         PlantSnap; te gebruiken voor kamerplanten, tuinplanten, wilde planten, bomen én paddenstoelen;
  •         Seek van iNaturalist; leuk omdat je naast planten ook dieren kunt herkennen;
  •         MijnTuin; hier vind je populaire plantensoorten in een soort encyclopedie;
  •         Picture This; hiermee kun je planten en bloemen herkennen.

De bovengenoemde planten apps zijn te gebruiken voor Android en iOS ondersteunde apparaten ofwel voor Samsung en Apple apparaten. Let op: je hebt buitenshuis wel data nodig om de apps te kunnen gebruiken op je smartphone. Je hoeft bij de meeste planten apps alleen maar een foto te maken van de bloem of het blad van de plant waarvan je de naam zoekt. Bij iNaturalist is het ook mogelijk om achter de naam van een dier te komen door het maken van een foto. Je krijgt dan meerdere suggesties die zijn gebaseerd op jouw foto en de eventuele locatie waar je deze hebt gemaakt. iNaturalist deelt openbaar zijn bevindingen, wil je dit niet kies dan voor Seek van iNaturalist.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.