meest voorkomende soorten schade aan woning

meest voorkomende soorten schade aan woning

Een van de grootste investeringen die u zult doen in uw leven zal de aankoop van een huis zijn. Het is noodzakelijk om een woningverzekering af te sluiten om uw persoonlijke eigendommen te beschermen. Een woningverzekering biedt dekking voor de woning zelf en ook voor andere eigendommen in de woning tegen mogelijke problemen, rampen of verlies van gebruik. De meeste huiseigenaren hopen dat ze nooit een verzekeringsclaim hoeven in te dienen, maar deze polissen zijn bedoeld om te beschermen tegen verschillende schadeclaims voor eigendommen.

Diefstal

Als huiseigenaar is je grootste angst het thuiskomen van een kapotte deur en een leeg geroofd huis. Hoewel de schade die het gevolg is van diefstal wordt beschermd door woningverzekeringen, zou u als huiseigenaar stappen moeten ondernemen om de kans te verkleinen dat deze gebeurtenissen zich voordoen.

Waterschade

Het goede nieuws is dat dit soort waterschade meestal wordt gedekt door woningverzekeringen. Als eigenaar van een woning moet u uw leidingen routinematig inspecteren om eventuele lekken op te vangen. U moet uw leidingen ook geïsoleerd houden en preventieve maatregelen nemen om bevriezing te voorkomen als de temperatuur daalt. Onder waterschade verstaan wij ook schade door vocht. Vooral vochtproblemen muur komen vaak voor. De meeste schade door vocht ontstaat door gevolgen van optrekkend vocht of door condensatie. Optrekkend vocht kan zorgen voor loslatend stucwerk en in onvoldoende geventileerde ruimtes kan vocht voor schimmel zorgen.

Brand en Bliksem

Dit soort schade komt minder vaak voor, maar kan een grote hoeveelheid schade of zelfs totaalverlies veroorzaken. Branden kunnen op verschillende manieren worden gestart. Of het nu gaat om een vetbrand in de keuken, een elektrische brand of een brand veroorzaakt door een blikseminslag, uw verzekering moet er zijn om u en uw persoonlijke eigendommen te beschermen. Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij om ervoor te zorgen dat u gedekt bent onder dit soort schade aan eigendommen, zodat u het juiste schadeclaimformulier voor eigendommen kunt invullen als het moment daar is.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.