Manieren om te ontspannen vanuit het comfort van uw eigen huis

Manieren om te ontspannen vanuit het comfort van uw eigen huis

Las een Staycation in

In normale tijden, tussen werk, gezinsleven en ontspanning, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten wat rustige persoonlijke ruimte vrij te maken – maar wanneer een crisis toeslaat, kan de noodzaak om stress los te laten cruciaal zijn. Of u nu wilt ontspannen na een lange dag of vooral bezorgd bent over gezondheid, geld of familiezorgen, de tijd nemen om alleen te ontspannen kan ongelooflijk gezond en herstellend zijn. Van het genieten van een spa-dag thuis tot het creëren van een rustgevende omgeving en routine.

Koppel uw elektronische apparaten los

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat al onze elektronische apparaten – telefoons, computers, tablets en tv’s – een aantal negatieve bijwerkingen kunnen veroorzaken, waaronder slaapproblemen, verminderde productiviteit en het verstoren van gezonde relaties. Het loskoppelen van onze gadgets in de slaapkamer – en elders in huis – kan je helpen te ontspannen, beter te slapen, je focus terug te krijgen en manieren te ontdekken om offline productief te zijn.

Neem wat tijd vrij

Het kan moeilijk zijn om thuis momenten te vinden om te ontspannen – vooral als je binnen opgesloten zit met een groot gezin of kamergenoten, en vooral als je ook vanuit huis werkt. Maar er zijn tal van door de wetenschap onderbouwde redenen waarom tijd alleen besteden buitengewoon nuttig kan zijn, waaronder meer creativiteit en geestelijke gezondheid. Zelfs enkele minuten solo-tijd kan buitengewoon ontspannend zijn. Natuurlijk kan het ook geen kwaad om een afspraak te plannen bij je lokale schoonheidssalon. Zoals schoonheidssalon Oosterhout. Je schoonheidsspecialiste Oosterhout laat je weer echt ontspannen. Ook kun je proberen wat eerder op te staan ​​dan de rest van het huis, sluit tijdelijk de slaapkamerdeur en hang een “Niet storen-bord” op, of verander je badkamer in een soort toevluchtsoord waar je wat extra “ik” -tijd kunt doorbrengen.

Maak een lijst met dingen die u gelukkig en kalm maken

Ieders idee van een ontspannen tijd thuis is ongetwijfeld anders, dus maak een checklist van de dingen waardoor je je kalm en gelukkig voelt. Of het nu gaat om uw favoriete muziek of boeken, plaatsen waar u naartoe wilt reizen of uw favoriete herinneringen, zelfs het maken van de lijst zal ongetwijfeld een glimlach op uw gezicht toveren en u helpen ontspannen. Bovendien heb je een tastbare lijst om je eraan te herinneren hoe je uiteindelijk het meeste uit je vrije tijd kunt halen of welke levensdoelen het belangrijkst voor je zijn.

Verwijder rommel uit uw huis

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het verminderen van de hoeveelheid rommel in uw huis tal van gezondheidsvoordelen biedt, waaronder verhoogde concentratie, creativiteit en een gevoel van welzijn. Om u te helpen zich thuis meer ontspannen te voelen, moet u wat tijd vrijmaken om al die rommel op te ruimen, zodat u ruimte kunt maken voor de dingen die u echt leuk vindt. Veel mensen zweren bij het boek “The Life-Changing Magic of Tidying Up” van Marie Kondō als een geweldige inleiding voor het opruimen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.