Leuke budgetideeën voor in de tuin

Leuke budgetideeën voor in de tuin

Een tuin wil je altijd zo leuk en gezellig mogelijk maken zodat je op  de warme zomeravonden lekker tot de late uurtjes kan genieten.  Je kijkt dan misschien naar dure tuinaccessoires en versieringen, maar dit is helemaal niet nodig. Het opfleuren van je tuin hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! Wij hebben een paar leuke ideeën op een rijtje gezet, zodat jouw tuin er binnen de kortste keren helemaal opgefleurd is.

Nooit genoeg planten

Een tuin komt echt tot zijn recht als er lekker veel natuur is. Je kan dan ook nooit genoeg bloemen of planten in je tuin hebben. Meer natuur zorgt er voor dat er wat meer leven in de tuin komt. Dit kan komen door de geuren of juist de diertjes die er op af komen. Als je een vogelliefhebber bent kan je ook nog wat vogelvoer neerleggen, zo zal je tuin vaak genoeg gevuld zijn met het geluid van vogels waardoor het lijkt alsof je echt in de natuur zit.

Opknappen in plaats van kopen

Heb je een paar verouderde tuinmeubelen die er niet heel mooi uit zien? Dan ben je waarschijnlijk geneigd om een nieuwe set aan te schaffen. Dit is een flinke investering en vaak nog helemaal niet nodig. Met een likje verf en een goede schoonmaakbeurt herken je de tuinmeubelen vaak niet terug, op een goede manier.

Ga de hoogte in!

Niet iedereen heeft even veel ruimte in de achtertuin. Als dit bij jou ook het geval is, is er gelukkig een oplossing. Met een kast vol planten creëer je een sfeervolle tuin die efficiënt is ingedeeld. Andere leuke ideetjes zijn een klimop aan de schutting of een mooie canvas. Gebruik dus niet alleen de breedte en lengte van je tuin, maar ook de hoogte!

Ook buiten opruimen

Het huis moet vaak schoon en opgeruimd zijn, maar voor de tuin hebben we andere maatstaven. Dit is eigenlijk raar want met een mooie tuin of terras is dit eigenlijk een tweede woonkamer. En net als bij je eerste woonkamer kan je er pas echt thuis voelen als het netjes is. Maak dan ook gebruik van de goedkoopste tip van het rijtje en stroop de mouwen op, voordat je het weet is de tuin echt jouw plekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *