Laat je langgekoesterde woonwens voor traprenovatie in vervulling gaan

Laat je langgekoesterde woonwens voor traprenovatie in vervulling gaan

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om de trap om te toveren tot een waar designobject met een luxueuze uitstraling. Trappen zijn alleen niet meer louter objecten die twee verdiepingen met elkaar verbinden. Ben je op zoek naar mogelijkheden om een absolute eyecatcher te maken van de trap in je hal of woonkamer? Die vind je bij een specialist in traprenovatie. Of je trap nu beschadigd, verouderd of onveilig is geworden, traprenovatie uitgevoerd door echte vakmensen biedt je de oplossing. De kosten voor een traprenovatie kunnen bovendien verrassend laag uitvallen! Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan snel verder, want in dit blog belichten we verschillende mogelijkheden waarmee je weer voor jaren van een mooie en veilige trap geniet. 

 

Trede-over-trede-systeem

Als je thuis een dichte trap hebt dan bevindt zich daaronder vaak een berging, trapkast of toilet. De treden zijn in dat geval via stootborden aan elkaar verbonden. Stootborden zijn de verticale planken tussen de traptreden. Bij traprenovatie worden dan ook nieuwe stootborden en eventueel overzettreden en sluitlijsten gemonteerd. Staat er in jouw huis een betonnen trap? Ook die is uitermate geschikt om te renoveren met het trede-over-trede-systeem. Met dit systeem worden kale traptreden voorzien van prachtige nieuwe planken. Deze planken bieden ook het voordeel dat ze extra goed bestand zijn tegen krassen, slijtage en stoten. Daarnaast hebben ze een geluiddempende werking en zijn ze voorzien van een antislip-toplaag. 

 

Een open trap dicht laten maken

Als je een open trap laat renoveren, vereist dit extra expertise. Elk onderdeel van de trap is vanuit de gang of woonkamer direct zichtbaar en daarom is er voor half werk geen plaats. Daarom moet elk onderdeel perfect worden uitgevoerd, variërend van de voor- en achterzijde, de balusters, de trapwangen, de leiwang en de palen. Daarbij heb je de keuze uit een enkelvoudige renovatie of een volledige traprenovatie, waarbij vakkundige montage en afwerking zijn vereist. Bij het praktische trede-over-trede-systeem worden de nieuwe onderdelen op maat gemaakt, waarna ze over of in de plaats van de oude onderdelen van de trap worden geïnstalleerd. Wist je dat het ook tot de mogelijkheden behoort om een open trap dicht te laten maken? Met een dichte trap creëer je extra opbergruimte, bespaar je op stookkosten en maak je een gevaarlijke trap stukken veiliger. 

 

Vakwerk in de overtreffende trap 

Traprenovatie uitgevoerd door echte vakmensen is het resultaat van jarenlange ervaring, technische kennis en know how. Een specialist weet als geen ander dat elke trap uniek is en dus ook zo behandeld moet worden. Het maatwerk dat hiervoor is vereist, wordt uitgevoerd met mallen op basis van je bestaande trap zodat elk nieuw onderdeel perfect aansluit. Stairz Traprenovatie is zo’n specialist, waar je niet voor niets maar liefst twintig jaar garantie tegen doorslijten krijgt. Wil jij de trap bij jou thuis ook voorzien van een nieuwe look met traprenovatie? De experts komen kosteloos bij je langs om je vrijblijvend advies op maat te geven en direct een offerte uit te brengen.   

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.