Je tuin opknappen, enkele tips

Je tuin opknappen, enkele tips

Het is nog erg koud, maar ter voorbereiding van het nieuwe lente/zomer seizoen kun je alvast gaan nadenken over het opknappen van je tuin/dakterras of balkon. Stel je wilt een terras maken met een mooie balustrade eromheen of een stuk tuin afsluiten zodat de kinderen kunnen spelen of de honden niet door de hele tuin gaten gaan graven. In de moderne interieurs en tuinen van de gaat de keuze vaker naar aluminium/RVS dan naar hout. Ook bij trapleuningen zie je deze verandering steeds vaker.

Pluspunten van aluminium/RVS

Het aller grootste voordeel wat aluminium heeft in tegenstelling tot hout is dat het onderhoudsvrij is. Aluminium hoef je niet elk jaar te schilderen of om de paar jaar te vervangen omdat het er slechter uit gaat zien en het lelijk wordt door de weersomstandigheden. Buiten dat ziet aluminium er vaak strakker uit en is het een stuk sterker dan hout.

De bevestiging is ook een pluspunt, het is namelijk zo dat je de balustrade aan de vloer vast kan maken maar ook aan de zijkant, dit word ook wel lateraal genoemd. Deze optie is extra handig op een balkon omdat je dan geen onnodige ruimte inneemt.

Trends in de categorie balustrades

Op dit moment is het zo dat er eigenlijk 2 trends binnen de categorie balustrades zijn.

  • Balustrades van glas: deze komen vaak voor in combinatie met andere materialen zoals aluminium staanders en handgrepen.
  • Zwarte balustrades: de laatste paar jaar zie je zwart steeds vaker terugkomen en dit gebeurt dus ook bij balustrades.

Bij Houtcompleet.nl hebben ze een groot assortiment met aluminium en met RVS balustrades. De bovenstaande trends komen daar dus ook in voren. Al deze balustrades worden in bouwpakketten geleverd waardoor je ze zelf de goede maat kunt maken en ze makkelijk kan monteren.

Trapleuning voor buiten

Het komt niet heel vaak voor, maar soms heb je buiten een trap met een trapleuning nodig. Dit zie je bij grote hoogte verschillen of wanneer je vanuit buiten naar een dakterras zou willen. Je wil natuurlijk dat je trapleuning lang mee gaat buiten. Kies daarom voor een trapleuning van kunststof of van staal.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.