Je huis kidsproof maken in vijf stappen

Je huis kidsproof maken in vijf stappen

Verwacht je een baby? Ben je zojuist bevallen? Of lopen jouw kinderen al rennend en gillend door het huis? Kleine kinderen zijn natuurlijk erg leuk, lief en schattig. Maar kinderen kunnen ook flink veel stress geven als het huis waar ze in rondlopen niet helemaal geschikt is voor kleine kinderen. Een bloempot die uit de vensterbank wordt getrokken, een dure vaas die een dagje gekkigheid niet overleeft en een raam die sneuvelt door het gooien van een bal. Je zult inmiddels wel hebben begrepen: het moet anders. In dit artikel helpen we je jouw huis kidsproof te maken in een paar stappen.

Kidsproof tip #1: Scherpe randen

Eén van de engste momenten is als jouw kinderen zich stoten aan een tafelrand, stoelrand of wat voor een rand dan ook: het kan je soms bijna een hartverzakking geven. Je kunt voor weinig geld al plakkertjes bestellen die je op de hoeken van tafels en stoelen kunt bevestigen. Het zal kinderen nog steeds wel een beetje pijn doen als ze zich stoten, maar niet meer zo ernstig als voorheen. Het is goed om voor de zekerheid alle scherpe hoeken zo af te plakken.

Kidsproof tip #2: De ramen

Soms zijn kinderen ongeleide projectielen. Je kunt dan ook nooit helemaal voorkomen dat ze hard tegen glazen deuren en ramen aankomen. Dat is gevaarlijk als glas in scherven breekt: ze kunnen zichzelf flink openhalen. Installeer daarom gehard glas om de kans te verkleinen dat kinderen glas breken: het glas is vijf keer sterker dan normaal glas. Een ander voordeel van dat soort glas is dat het in het geval van breken in duizenden kleine stukjes uiteenvalt: dat is veiliger.

Kidsproof tip #3: De trap

Niet lang nadat een kind heeft leren lopen, zal hij ook de trap willen beklimmen. Dat is vaak enorm gevaarlijk: een kind kan zomaar achterover de trap afrollen met alle gevolgen van dien. Het gebeurt vaak in een ogenblik dat je jouw kind even niet in de gaten houdt. Voorkom een val met een traphekje, zowel boven als beneden en vergeet die nooit te sluiten. Op die manier voorkom je dat een kind van de trap af rolder de boldert.

Kidsproof tip #4: De deuren

Het gebeurt in een niet kindvriendelijk huishouden veel te vaak dat kinderen hun kleine breekbare vingertjes tussen de deuren krijgen. Het gaat vaak gepaard met hard huilen en veel pijn, dus het is goed om dat te voorkomen. Dat is echter anno 2023 makkelijk te voorkomen met de aankoop van verschillende deurstrippen: die installeer je simpel en snel aan beide kanten van de deur. Het is ook nog eens mooi meegenomen dat de deur zo beter isoleert op geluid en kou.

Kidsproof tip #5: Stopcontacten

Slaat jouw hart steeds een slag over als kinderen met hun vingertjes in het stopcontact zitten te peuteren? Het is nog gevaarlijker om kinderen met een metalen dingetje dat in het stopcontact past rond te laten lopen. Wel, ook daar is nu ook een oplossing voor: met simpel in het stopcontact te klikken plastic dingetjes kun je ook jouw stopcontact kidsproof maken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.