Interieurtrends 2021

Interieurtrends 2021

Frans modern design

De meubeltrend die we het meest zien, is de heropleving van het Franse moderne design. Dit zien we terug in de afgeronde vormen in bekledingsmeubelen, het gebruik van riet in houten stukken, evenals off-kilter vormen in spiegels en accessoires

Milieuvriendelijk meubilair

De focus op duurzaamheid en afvalvermindering resulteert in milieuvriendelijk meubilair dat we het komende jaar nog meer zullen zien. Meubelontwerpers worden creatief met materialen als beton en bamboe, en maken stukken die in het oog springen en inspireren terwijl ze het milieu in het oog houden.

Barkrukken

Volgens deskundigen zullen barkrukken niet langer worden gedegradeerd tot alleen de keuken, maar zullen we ze steeds vaker op het werk zien. Volgens Benjamin Pardo, designdirecteur van Knoll, zijn hogere tafelbladen vaak onze visuele cue van een voorbijgaande plaats – waar iemand een krukje kan optrekken, wat werk kan doen, of een koffie kan drinken en verder kan gaan. “Naarmate mensen meer tijd besteden aan samenwerken, van zittend naar staand, werken aan hogere tafels en balies, wordt de barkruk steeds populairder vanwege de inherente veelzijdigheid”, zegt hij. Vooral de barkkrukken van kunststof worden steeds populairder. Wil je een kunststof barkruk kopen? Klik dan op de link.

Vintage

Antieke, herstelde, geborgen en retro stukken hebben allemaal hun plaats in een vintage schema. De sleutel is om te verwijzen naar het uiterlijk in plaats van het slaafs te reproduceren, met behulp van sterke kleuren, favoriete stukken en een minder-is-meer benadering voor een levendige, samenhangende esthetiek. De sleutel tot deze aanpak is het bieden van veel contrast. Bouw geleidelijk aan een vintage-stijl schema op. Het is het soort look dat gelaagdheid nodig heeft, dus kies stukken die in de loop van de tijd iets voor je betekenen. Voeg een paar luxe elementen toe zoals rijke stoffen en opvallende verlichting om een moderne noot te creëren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.