Inrichting van je nieuwe tuin

Inrichting van je nieuwe tuin

De winter is bijna voorbij en het wordt dan ook tijd om je tuin weer mooi te maken. Of je nu ontzettend groene vingers hebt of juist helemaal niet, een nieuwe tuin geeft genoeg mogelijkheden voor alle soorten tuiniers. Doe met de onderstaande tips inspiratie op voor het inrichten van jouw nieuwe tuin.

Maak je tuin niet te rommelig

Het is natuurlijk leuk om allemaal verschillende bloemen en planten te plaatsen in je tuin en leuke loungesets neer te zetten voor in de zomer. Dit zorgt er echter vrij snel voor dat je tuin rommelig oogt. Berg daarom meubels die je niet gebruikt op in de schuur en zorg ervoor dat planten aan de zijkant of in bloempotten staan. Een andere goede tip is het aanschaffen van een kliko ombouw. Hiermee staan je containers netjes uit het zicht, waardoor je niet de hele zomer tegen die lelijke containers aan zit te kijken.

Bepaal je budget

Een nieuwe tuin kan al snel heel duur worden. Bepaal daarom van tevoren een budget en houd je hier aan. Een budget helpt je verder ook om keuzes te maken in tegels, planten en tuinmeubels. Wil je niet te veel geld uitgeven aan je nieuwe tuin? Probeer dan zoveel mogelijk zelf te doen. Ontwerp bijvoorbeeld zelf je tuin en doe zelf de inkopen. Laat alleen de dingen die je echt niet zelf kunt, doen door een tuinman.

Vergeet je voortuin niet

De voortuin is vaak iets wat een beetje verwaarloosd en vergeten wordt door mensen. Hier zit je natuurlijk ook niet in de zomer, maar toch is dit het eerste wat mensen zien als ze je huis zien. Zorg er daarom voor dat ook je voortuin netjes verzorgd is. Dit kan natuurlijk heel simpel, maar mocht je meer van tuinieren houden kun je hier natuurlijk ook prachtige bloemen en planten neerzetten voor een mooie uitstraling van je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *