Inboedelverzekering tips

Inboedelverzekering tips

Naast een aansprakelijkheidsverzekering is een inboedelverzekering een van de belangrijkste verzekeringen die iedereen zou moeten hebben. Stel dat er iets gebeurt met je favoriete laptop of die flatscreen waarvoor je geld probeerde te sparen, dan valt dit onder je inboedeldekking en ben je beschermd tegen dit soort fiasco’s.

Wat is een inboedelverzekering?

Als je op jezelf gaat wonen heb je na een tijdje nogal wat spullen in huis die waarschijnlijk meer waard zijn dan je denkt. Een inboedelverzekering beschermt deze spullen tegen schade.

Heel simpel gezegd valt alles wat u op kunt pakken en mee kunt nemen wanneer u verhuist onder de inboedel. Dus als uw wasmachine overstroomt en uw meubels beschadigd raken, wordt dit gedekt door uw verzekering.

Heb ik een inboedelverzekering nodig?

In tegenstelling tot een WA-verzekering voor uw auto bent u in Nederland niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. Dit betekent niet dat het niet verstandig is. Daarom sluiten de meeste Nederlanders toch deze verzekering af. Als er brand- of waterschade of is er wordt ingebroken, dan heeft u iets om op terug te vallen.

Een voorbeeld om het nog duidelijker te maken:

Stel je voor dat wat je in de loop van de tijd hebt verzameld, moet worden vervangen omdat je huis is verwoest door vuur of water. Het vervangen van alle apparatuur kan tienduizenden dollars kosten. Hopelijk gebeurt dit nooit, maar als je een inboedelverzekering hebt, zijn al je vernietigde spullen in dergelijke situaties verzekerd.

Hoe sluit je een inboedelverzekering af?

Het goede nieuws is dat u niet veel hoeft te doen om een inboedelverzekering af te sluiten: vermeld gewoon het adres en het geschatte bedrag van de dekking die u nodig heeft, zodat u voldoende dekking hebt in geval van schade.

Een vuistregel voor het schatten van de benodigde dekking:

Stel je voor dat je alles in je huis uit het raam gooit: meubels, tapijten, kleding, elektrische apparaten, fietsen, muziekinstrumenten, enz. De berg spullen die buiten ligt is je inboedel en de waarde van deze berg is het bedrag dat je nodig hebt voor je dekking.

Veel verzekeraars bepalen de dekking die u nodig heeft op basis van de grootte van uw woning, dus hoe groter uw woning, hoe hoger uw dekking. Er zijn veel verschillende verzekeraars en allemaal hebben ze verschillende voorwaarden en prijzen. Om ervoor te zorgen dat je de beste hebt, is het belangrijk om de inboedelverzekering te vergelijken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.