In enkele stappen jouw badkamer weer helemaal bij de tijd

In enkele stappen jouw badkamer weer helemaal bij de tijd

Vaak begin én eindig je je dag er: de badkamer. Even alle zorgen van je afwassen, of juist de dag fris en fruitig beginnen. Wil je dubbel en dwars genieten? Dan kun je een verbouwing overwegen. Dit is vaak echter heel ingrijpend plus tijd- en geldrovend. Je kunt ook met een kleinere ingreep jouw badkamer helemaal bij de tijd maken. Hoe? Lees snel verder!

De badkamertrends van 2022 zijn:

Voordat we laten zien hoe je makkelijk hier en daar wat aanpast, is het goed te weten welke trends je allemaal kunt volgen om een badkamer te hebben die weer helemaal aan het hedendaagse beeld voldoet:

  • Gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen of kurk.
  • Douchesets die je aan de wand monteert én straal verstelbaar zijn.
  • Kranen in verschillende vormen en maten, zoals een designkraan of retro modern exemplaar.
  • Een vrijstaand bad met losse kraan.
  • Solid surface wastafels: sterk en strak.
  • Zwarte douchesets die je aan de muur bevestigt naast de vaak tijdloze rvs kranen.

Om inzicht in je eigen smaak te krijgen, kun je een aantal dingen doen. Een moodboard maken is naast een leuk ook een effectief idee. Bekijk daarvoor catalogussen, surf over het internet en ga langs bij winkels met je camera in de hand. Zo kom je erachter wat jij mooi vindt én wat binnen je budget past. 

Klein maar fijn

Voldoet jouw huidige badkamer niet echt aan die trends, maar borrelt het nu wel? Zoals je ziet zijn veel trends meubel-gebonden. Met enkele middelgrote ingrepen, kom je daardoor al een heel eind. ‘Even’ de tegels vervangen natuurlijk niet, maar een nieuwe doucheset hang je relatief makkelijk op. Bestel er daarom eentje in een trendy kleur en het zal het hele beeld snel veranderen. Zeker zodra je ook een kranenset bij de wastafel in dezelfde kleur kiest. 

Denk daarbij ook eens aan andere accessoires. Zo bieden verschillende partijen ook mat zwarte handdoekrekken, toiletrolhouders of deurklinken aan. Zo zorg je al snel voor een geheel. 

Wat zit er bij een doucheset?

Wil je graag een passende complete set kopen? Dat is altijd een handige keuze. Zo weet je zeker dat je een passende set hebt. De doucheset bestaat vaak uit een douchekraan, douchekop, aparte (kleine)douchekop en soms ook nog een badkraan. Hoe de doucheset in elkaar zit kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt ook twee dezelfde douchekoppen kopen. Voor wanneer je naast elkaar wilt douchen. Kies een bijpassend badkamermeubel en zorg dat je de ruimte goed benut.

Hopelijk helpen deze tips je een eind opweg. Succes en geniet van jouw hippere badkamer. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.