Huis verkopen tijdens de zomervakantie?

Huis verkopen tijdens de zomervakantie?

De zomervakantie komt er weer, deze zal uiteraard deze keer wel anders zijn dan anders. Is het daarom nu wel de ideale tijd om je huis te verkopen. Huizenbemiddelaar Zundert: uw makelaar in Zundert geeft een aantal reden waarom je jouw woning gewoon te koop kan zetten.

Potentiële kopers zijn flexibeler

Door de huidige situatie met COVID-19 is voor velen ook de zomervakantie erg onzeker. Hierdoor zullen velen ervoor kiezen in Nederland te blijven. Doordat men in Nederland blijft is er meer tijd om op andere dingen te focussen. Het kopen van een nieuwe woning is een van deze zaken. Daarnaast is ook tijdens de normale zomervakantie niet altijd een belemmering omdat maar 20% van de nederlanders op vakantie. Daarbij is er buiten de vakantie om ook altijd nog tijd om een bezichtiging in te plannen.

Zomer heeft een positieve invloed op de huizenmarkt

Dit klinkt misschien heel erg raar. De zomer heeft vooral een positieve invloed op de mens. Het is namelijk langer licht en hierdoor is ook iedereen wat beter gestemd. Doordat het buiten langer licht is heeft dit ook nog eens een positieve invloed op de bezichtiging. Het licht zal dan namelijk langer je huis in komen. Hierdoor heb je niet alleen meer tijd voor bezichtigingen, maar licht in de woning doet een bezichtiging altijd goed. Ditzelfde geldt voor het maken van de foto’s in de zomer. Dit komt altijd beter over dan foto’s die in de winter of herfst zijn gemaakt.

Schakel een makelaar in

Twijfel je of het nu het ideale moment is om je woning te verkopen. Hiervoor kun je ook altijd nog advies inwinnen bij de makelaar. Is de zomervakantie het ideale moment? De makelaar zal dan hoogstwaarschijnlijk beamen dat er geen belemmering zijn of misschien zelfs zien als het ideale moment voor het verkopen van de woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *