How-to voorbereiding om jouw hoofdrioolleiding te ontstoppen

How-to voorbereiding om jouw hoofdrioolleiding te ontstoppen

Het hebben van een verstopte rioolleiding is een frustrerend probleem voor iedereen die woont in een huis, appartement en etc. Gelukkig kun je de stinkende situatie misschien oplossen zonder een dure loodgieter service in te huren of een slang te gebruiken. Zodra je de nodige voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan je een hogedrukreiniger gebruiken om je riool te ontstoppen van voedseldeeltjes of items zoals sanitaire producten te verwijderen. Als je denkt dat je back-up wordt veroorzaakt door vetophoping of boomwortels, giet dan een natuurlijke of chemische oplossing langs de rioolleiding om deze op te lossen.

Voorbereiden om de lijn te ontstoppen

#1 bepaal indien mogelijk de oorzaak of bron van de verstopping

Tenzij je een professionele loodgietersdienst hebt en een videomonitor door jouw rioolleiding laat lopen, is het moeilijk om zeker te weten wat of waar jouw klomp in de rij staat. Als je echter de hele tijd vet in jouw afvoer gooit, of als er gigantische bomen in de buurt van jouw rioolleiding staan, kan je mogelijk een weloverwogen gok vormen.

#2 Laat heet water door jouw leidingen lopen al je een gedeeltelijke verstopping hebt

Als je jouw toilet nog steeds kunt doorspoelen of als er nog steeds water in de gootsteen wegloopt, heb je mogelijk slechts gedeeltelijk verstopte leidingen. Zet je water zo heet mogelijk aan en laat het vijf tot tien minuten lopen om de verstopping op te lossen of te verbreken. Je kunt het water in jouw toilettank ook vervangen door warm water en het vervolgens doorspoelen. Doe dit een keer per week als preventieve maatregel als je volledig verstopte leidingen wilt vermijden

#3 Schakel al het water naar jouw huis uit om verdere opbouw te voorkomen

Als je het toilet blijft doorspoelen of het water in de gootsteen laat lopen, wordt de verstopping alleen maar erger. Sluit de hoofdwaterklep, zodat alles wat in de leidingen achterblijft, kan weglopen en er geen water meer in het huis kan komen. De belangrijkste waterklep van een huis bevindt zich vaak in de kelder of aan een buitenmuur.

#4 Lokaliseer de rioolreiniging en open deze

Dit is de toegang tot de hoofdriolering en bevindt zich meestal net buiten de voorkant van jouw huis, tussen jouw huis en de stadsriolering. Zodra je het gevonden hebt, draai je de dop los om het te openen. Rioolreinigingen kunnen zich ook in een garage of kelder bevinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *