Hoe maak je tuinmeubelen het beste schoon?

Het goed onderhouden tuinmeubelen is essentieel om ze mooi en goed te houden. Veel mensen investeren veel geld in het aanschaffen van tuinmeubelen en vergeten vervolgens het onderhoud. Het is natuurlijk jammer. Het is spijtig voor de portemonnee die het dan toch binnenkort weer moet ontgelden. Daarnaast is het ook jammer voor de tuinmeubelen. Waarom zou je ze niet het respect geven wat ze verdienen. Daarom ben je echter ook op deze pagina belandt! Je wilt weten wat je kunt doen om ze mooi schoon te houden en een lang leven te geven. Toch?

Weg met de vogelpoep

Wanneer het zomerseizoen is afgelopen is het belangrijk om alle vogelpoep te verwijderen, het overtollige zand en ook de groen aanslag. Het is goed om met een sopje van groene zeep de stoelen goed schoon te maken. Er zijn voor alle verschillende soorten stoelen verschillende oplossingen om ze mooi schoon te houden.

Houten tuinmeubels

Stoelen van hout of hardhout kun je het beste simpelweg met groene zeep en een borstel schoonmaken. Zorg dat je geen gaatjes of hoekjes overslaat. Het is ook belangrijk om het voorzichtig schoon te maken. Het is dan namelijk zo dat je voorkomt dat je het allemaal beschadigd. Het is wel nodig om een harde borstel te gebruiken om al het vuil weg te krijgen. Schoonmaken met beleid is de beste omschrijving. Na het schoonmaken is het ook een idee om de stoelen te lakken, verven of te impregneren.

Tuinmeubelen van aluminium, staal of kunststof

Deze tuinmeubelen kun je het beste schoonmaken met een allesreiniger, wat heet water en een zachte borstel of een doek. Het is alles wat je nodig hebt om het weer als nieuw te krijgen. Voorkom het gebruik van staal sponzen of schuursponzen. Ze zorgen voor lelijke krassen op de tuinmeubels. Wrijf de stalen meubels trouwens na het schoonmaken in met een autowax. Het zorgt voor een extra bescherming van de stoelen.

Rotan en bamboe tuinmeubelen

De tuinmeubels van bamboe of rotan hebben een poetsbeurt nodig met wat koud water en een goede schep zout. Lak ze na het schoonmaken af met een blanke lak en ze zijn weer klaar voor een heel jaar. De meubels kun je trouwens ook ontgrijzen door hier een speciaal middeltje voor te halen. Het zorgt ervoor dat de grijze kleur weggaat.

Tuinstoelen van wicker

Je hebt het vast wel eens gezien. Het zijn de gevlochten stoelen. Ze zien er mooi uit en het is geweldig om hiervan te genieten. Maak ze schoon met wat lauw water en een klein beetje groene zeep. Gebruik een spons of een doek om ze mooi schoon te maken. Met een zachte borstel kom je mooi tussen alle gaatjes.

Gewoon even doen!

Het is gemakkelijk om met de Franse slag de tuinmeubelen schoon te maken. Het is echter veel beter om hier goed aandacht en tijd aan te besteden. Helemaal wanneer je ze weer gaat opbergen voor volgend seizoen. Het is dan fijn om er weer volop van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *