Hoe maak je je keuken zo functioneel mogelijk?

Hoe maak je je keuken zo functioneel mogelijk?

Iedereen kent het wel; je hebt een lekkere maaltijd gekookt, je bent klaar met eten en je zit in je after dinner dip. Dan werp je een blik op de keuken, één grote puinhoop. Dat was je even vergeten… Uiteindelijk ben je meer dan een uur bezig met opruimen en schoonmaken, dat is nog langer dan het koken zelf! Met deze tips maak je je keuken functioneel, zonder dat je de sfeer verliest. 

Stap over op inductie

Ja, het is nu echt zover. Het is tijd om over te stappen van gas op inductie. Een inductie kookplaat is namelijk enorm handig. Deze kookplaat verhit namelijk alleen de pan en niet de plaat. Hierdoor gaat slechts 10-20% van de energie verloren. Dit is een enorm verschil met koken op gas, waarbij er zo’n 40-50% van de energie verloren gaat! Dit is dus heel efficiënt en ook een stuk goedkoper… Voor degenen met kinderen is er ook nog een ander groot voordeel: een inductie kookplaat is ook een stuk veiliger. Doordat de plaat zelf niet verwarmd wordt, is de kans op brandwonden veel kleiner. Ook theedoeken gewoon op de plaat neergelegd worden, zonder dat deze vlam vatten. Verder kan het schoonmaken je een heleboel tijd schelen. Het schoonmaken is namelijk heel handig door het vlakke glazen oppervlak. Er zijn geen hoekjes en kiertjes waar het vuil zich ophoopt en je bent binnen een minuutje klaar. 

Tijd voor een nieuwe vaatwasser?

Een groot deel van de rommel in je keuken is de vieze afwas. Hoe vaak je de vaatwasser ook inruimt, voor je het weet staat er weer een vieze stap borden op het aanrecht. Hierdoor lijkt de keuken meteen een stuk rommeliger. Als je dit herkent is het misschien verstandig om eens te gaan kijken of het tijd is voor een nieuwe vaatwasser. De nieuwe exemplaren hebben namelijk een korter programma, waardoor je afwas snel weer schoon is en de vieze borden erin kunnen. Ook zijn ze vaak een stuk ruimer, waardoor er meer afwas in één keer in afgewassen kan worden. Hierdoor is je keuken in een mum van tijd weer spik en span!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.